De 1 Iunie, Elevii târgujieni au socializat cu primarul

149

consiliul elevilorCu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, un grup de elevi târgujieni din mai multe unităţi şcolare din municipiu au fost ieri prezenţi la sediul Primăriei, la o şedinţă cu edilul de Târgu-Jiu.

Tinerii prezenţi au fost preşedinţi sau reprezentanţi ai Colegiilor „Spiru Haret”, „Tudor Vladimirescu”, „Ecaterina Teodoroiu”, „Virgil Madgearu”, ai Grupului Şcolar Energetic şi elevi de la clasele primare şi gimnaziale de la Şcoala Generală „Constantin Brâncuşi” şi Voievod Litovoi. Elevii de toate vârstele au venit cu propuneri pentru dezvoltarea municipiului, care să-i implice şi pe tineri, iar după prezentări, aceştia au ascultat cuminţi replicile edilului Florin Cârciumaru.

Cerinţe mari ale copiilor

Ancuţa Stoican, elevă a Colegiului Naţional Ecaterina Teodoroiu, a solicitat primarului un parc special pentru role şi biciclete, precum şi un centru unde să se desfăşoare activităţi pentru tineri. „În Parcul Central este doar o singură rampă pentru role, iar aleile nu sunt bune pentru aşa ceva şi nici pentru biciclism. De asemenea, aglomeraţia este foarte mare. Aş mai propune şi să oferiţi un spaţiu unde să se desfăşoare activităţi extracurriculare pentru adolescenţi”, a spus eleva. Primarul Florin Cârciumaru i-a spus acesteia că pe Insuliţa de pe Jiu se va amenaja un parc ale cărui lucrări vor începe de săptămâna viitoare şi care va avea şi piste pentru biciclete, respectiv rampe pentru role cu obstacole. „Alături de acestea vom amenaja şi panouri de căţărat şi sperăm ca până la sfârşitul anului să terminăm lucrările. Cu privire la activităţile pentru tineri, vom încerca să preluăm Casa de Cultură, ai cărei administratori au o datorie către Primărie de opt miliarde de lei vechi. Vrem să le luăm Casa în contul datoriei. Dacă nu va merge varianta asta, vom opta pentru realizarea unei Case a Tineretului”, a declarat edilul.

Grădină Botanică la Târgu-Jiu

Propunerea amenajării unei Grădiniţa Botanice în oraşul lui Brâncuşi a venit din partea Graţielei Bejinaru de la Liceul „Constantin Brăiloiu”. Primarul Cârciumaru a spus că Universitatea Constantin Brâncuşi poartă discuţii cu Universitatea de la Craiova pentru înfiinţarea la Târgu-Jiu a unei filiale a Facultăţii de Agronomie. În aceste condiţii, fosta Staţiunea Pomicolă va trece în administrarea Universităţii şi se va putea face un plan spre amenajarea unei Grădini Botanice.

Investiţii la Henri Coandă

Georgiana Dragotoiu, elevă a Colegiului Tehnic „Henri Coandă” a solicitat primarului reabilitarea căminului şi a bazei sportive. „Eu mereu spun că liceul meu este oraşul meu şi recunosc că au fost lucruri îmbunătăţite la această instituţie şcolară. Însă ar fi nevoie de o termoizolare şi o reabilitare exterioară şi interioară a căminului, precum şi înlocuirea bazei sportive cu un gazon artificial”, a spus eleva. Ca răspuns, edilul de Târgu-Jiu a declarat: „Ştiam de aceste probleme şi aşteptam ca voi să încheiaţi acest an şcolar. În vară se vor face reabilitările necesare, atât la cămim, la sala de sport, cât şi la baza sportivă”. Pe lângă toate aceste solicitări, elevii au cerut şi un mall, un cinematograf nou, diversificarea sporturilor prin amenajarea unui bazin de înot, un spaţiu pentru expoziţiile de artă, un patinoar, dar şi reabilitarea Colegiului Naţional „Tudor Vladimirescu”.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here