Daviţoiu şi Novac scapă de sancţiunea ,,personalizată”, aplicată lui Fugaru

138

Ion Fugaru, preşedintele PDL Târgu-Cărbuneşti, a avertizat, recent, conducerea organizaţiei că o parte însemnată a membrilor PDL Gorj vor pleca spre Mişcarea Populară, motiv pentru care a fost rapid sancţionat de către BPJ-ul filialei. Printre cei care au votat pentru sancţionarea lui Fugaru, pentru semnalul de alarmă tras, au fost, culmea, şi Nicu Daviţoiu, vicepreşedinte al PDL Gorj, cel care le-a pus, joi, la dispoziţia fondatorilor Mişcării Populare, restaurantul său, pentru organizarea întâlnirii cu membrii fundaţiei şi cu coordonatorul acesteia, dar şi Gheorghe Novac, consilier judeţean şi membru al BPJ-ului PDL Gorj, al cărui fiu a acceptat funcţia de coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj.

În concluzie, după măsura luată de BPJ-ul PDL Gorj cu Fugaru, care doar a vorbit despre trecerea pedeliştilor gorjeni în Mişcarea Populară, Dan Vâlceanu, preşedintele PDL Gorj, ar fi trebuit să-i sancţioneze, măcar la fel, dacă nu mai drastic, pe cei doi. Astfel, Daviţoiu şi Novac, riscă nu numai avertisment scris din partea PDL Gorj ci chiar, conform statului, suspendarea pe anumite termene a unor drepturi din partid, inclusiv din funcţiile deţinute.
De altfel, Vâlceanu, a declarat deja, joi, public că este deranjat că Daviţoiu, chiar şi pentru bunul mers al afacerii sale, a închiriat propriul restaurant Mişcării Populare, şi a menţionat că va avea o discuţie cu acesta. Nu la capitolul discuţii trebuie catalogată însă fapta lui Daviţoiu, cu atâta mai mult cu cât cei de la Mişcarea Populară ar fi putut închiria o sală a Muzeului Judeţean(pretabilă pe aspectul cultural al Fundaţiei) pentru evenimentul de joi ori alt restaurant din municipiu, ci la capitolul sancţiuni. Şi asta, chiar la viitoarea şedinţă a BPJ, dacă comparăm rapiditatea cu care a fost sancţionat Fugaru.

Discuţie extrem de serioasă pentru Daviţoiu
Vâlceanu susţine, în schimb, că nu îi va sancţiona pe cei doi, cu atât mai mult pe Gheorghe Novac, care nu poate fi făcut vinovat de deciziile fiului său, Andrei, devenit coordonator al Fundaţiei Mişcarea Populară Gorj. Nu la fel stă însă treaba pentru Nicu Daviţoiu, despre care şi Vâlceanu are dubii că a fost contactat din senin de cei de la Mişcare pentru închirierea spaţiului. ,,Cu Daviţoiu voi avea, ca şi membrii BPJ Gorj, o discuţie serioasă legată de închirierea restaurantului acestuia pentru Mişcarea Populară. Putea măcar să ne anunţe de oferta care i-a fost făcută”, a declarat Vâlceanu, care exclude însă luarea vreunei măsuri de tipul mustrare sau avertisment asupra acestuia. ,,Despre Novac nu am ce să spun. Novac şi-a făcut treaba în CJ Gorj, este un om serios care nu are nicio vină că fiul său, adult de altfel, a ales să devină coordonator al Mişcării Populare Gorj. El stă de altfel în Bucureşti..”, a conchis Vâlceanu, care crede că Fugaru nu trebuia să spună că 80% dintre pedeliştii gorjeni vor pleca spre noua formaţiune politică ca şi prim-vicepreşedinţii.
Cert este însă că declaraţiile lui Fugaru în spaţiul public prind contur, mai mulţi pedelişti arătându-se interesaţi, neoficial, de Mişcarea Populară Gorj, lucruri care se vor vedea pe parcurs..
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here