Davitkov a debutat cu înfrângere: Trebuie să fim mai agresivi

382

Antrenorul macedonean Jordanco Davitkov a debutat oficial în Liga Națională de Baschet. CSM Târgu Jiu a primit luni, la prânz, vizita puternicei formații CSU Oradea, proaspăt calificată în FINAL 4-ul FIBA Europe Cup. Gorjenii le-au dat oaspeților o replică pe măsură în prima repriză. Deși au pierdut la limită primul sfert, 13-14, amfitrionii au câștigat următoarele 10 minute cu 24-18. CSM a intrat în avantaj la cabine, dar ,,neobrăzarea” gorjenilor a fost taxată în partea a doua a confruntării, pe fondul numeroaselor greșeli și mingi pierdute de jucătorii noștri. Trupa lui Cristi Achim a câștigat sferturile trei și patru (12 – 31, 14 -22), iar scorul final a fost 63-85. Din păcate, căpitanul Alin Borșa nu a putut fi folosit din cauza unei accidentări. Revenit pe parchet după o perioadă importantă de inactivitate, Kevin Allen a terminat partida cu 21 de puncte și 13 recuperări. Garlon Everett Green a fost cel mai bun marcator al vizitatorilor cu 20 de puncte. După meci, antrenorul Davitkov a declarat că a fost satisfăcut doar de prima parte a confruntării. Experimentatul tehnician vrea o altă atitudine de la elevii săi, dar și un plus de concentrare. ,,Am întâlnit o echipă foarte bună a Oradei, cu o rotație bună și un roster adânc, însă noi suntem mulțumiți de prima repriză pe care am făcut-o. În partea secundă, am avut multe situații în care ne-am pierdut concentrarea, în special pe apărarea unu la unu și pe mingile pierdute. Am văzut lucruri bune și mai puțin bune. Vom avea discuții cu jucătorii și încercăm să le remediem. În primul rând trebuie să punem la punct apărarea unu la unu. Nu avem jucători înalți, dar trebuie să fie mai agresivi, pregătiți din punct de vedere mental. Nu putem avea 17-20 de mingi pierdute în față unor astfel de echipe”, a declarat macedoneanul.
Jordanco Davitkov speră să-și implementeze cât mai repede filosofia de joc. ,,Câteodată nu sunt de ajuns doi-trei ani, câteodată este nevoie doar de câteva săptămâni pentru a impune o filosofie. Eu cred că vom arăta din ce în ce mai bine pe teren și vom vedea și, în momentul în care vom evolua și împotriva unor echipe de aceeași valoare, ce se va întâmpla”, a adăugat noul antrenor de la CSM. De partea cealaltă, antrenorul Cristi Achim a recunoscut că formația sa a părut vlăguită în prima repriză. În cele din urmă, valoarea individuală a jucătorilor și banca mai lungă și-au spus cuvântul. ,,Mă așteptam să începem jocul mai prost pentru că venim după două meciuri în două zile, unde intensitatea a fost foarte ridicată. Venim după călătorii lungi și, cu tot respectul pentru echipa din Târgu-Jiu, nu mi-a fost teamă de echipa adversă, mi-a fost teamă de noi. Nu e ușor să te refaci fizic și mental. De ceea ce mi-a fost frică nu am scăpat, dar, în repriza a doua, banca mai lungă a noastră a realizat acest ‘schimb’ de pe tabelă. Nu aveam voie să pierdem un astfel de joc și mă bucur pentru victorie”, a spus Achim.
CSM Târgu Jiu: Kevin Allen 21 pct, Darien McClain 12 pct, Reva Rogava 9 pct, Alex Berca 6 pct, Stefan Andrejevic 6 pct, Stefan Nikolic 4 pct, Jack Spurgeon 3 pct, Camil Berculescu 2 pct, Andrei Gheorghe, Remus Răceanu, Răzvan Pavel, Răzvan Bratoloveanu. Antrenor: Jordanco Davitkov
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here