Datornica RAAN face pauză de activitate din lipsă de cărbune

406

Termocentrala Romag-Termo a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN) îşi încetează temporar activitatea miercuri 23 septembrie. RAAN are datorii în valoare de peste 3000 de miliarde la Complexul Energetic Oltenia.

Situaţia în cauză este generată de epuizarea stocului de cărbune achiziţionat cu sprijinul financiar al Ministerului Economiei pentru perioada de închidere controlată a platformelor industriale ale RAAN. Cu această ocazie, cei aproape 550 de salariaţi care vor rămâne la Romag-Termo după disponibilizarea colectivă din 2 octombrie, vor efectua lucrări de reparaţii. Acestea se vor desfăşura până când Consiliul Local şi primăria municipiului Drobeta Turnu Severin va aloca bani pentru reluarea exploatării instalaţiilor de producere a agentului termic pentru iarna 2015-2016.
Până în prezent, administratorul judiciar al RAAN a evaluat la 80 de milioane de lei costul de producţie şi de livrare a agentului termic care trebuie acoperit de autorităţile publice locale din Drobeta Turnu Severin pentru funcţionarea termocentralei în perioada 1 octombrie 2015- 31 martie 2016.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here