Datorii criminale

219

bunilaVasile Blaga a spus că România trebuie să se împrumute din nou şi tot de la FMI. Acum este clar de ce trebuie să fie tăiate pensiile şi salariile pentru că fiecare împrumut dovedeşte slăbiciunea tăierii şi Guvernului, care trebuie să înlocuiască impozitele vremelnice cu o contribuţie acută şi sigură care nu poate fi colectată decât pe ştatul de plată.

Împrumutul în sine va conduce la căderea Guvernului Boc, care trebuie să emită poliţa risipei, oricât de mică ar fi dobânda, deoarece această dobândă capitalizată în timpul rambursării datoriei, poate fi mai mare decât datoria în sine. De aceea, asemenea datorii sunt criminale pentru că statul ia banii de subzistenţă ai săracilor pentru a plăti dobânzile bogaţilor care ne împrumută. Din păcate, nici bogaţii nu sunt naţionali, ci sunt străini şi lor nu le pasă nici de scăderea popularităţii politicienilor şi nici de suferinţa românilor de rând. Toate acestea se întâmplă din cauza conducătorilor nepricepuţi pe care i-am avut, ai miniştrilor corupţi şi exoneraţi de răspunderi şi a poporului naiv care şi-a risipit voturile pe o şepcuţă, un pixuleţ, un breloc, o umbreluţă, un fular, un fes, o găleată, o pereche de cizme sau un mic şi o bere. Statul se împrumută pentru a acoperi cheltuielile sale interne şi nu pentru a face operaţii productive care să revigoreze moneda naţională. De aceea economia este ştearsă de vlagă şi se va ajunge până într-acolo, încât toate firmele cu capital românesc vor fi falimentate. Un fenomen interesant se produce la ora actuală cu SNLO şi constă în măsuri aparent curative pentru stabilitatea acestei unităţi economice fanion pentru Gorj. Conform tuturor previziunilor, SNLO va intra în componenţa S.C. Electra SA, însă acolo nu va putea aduce cu sine toate datoriile pe care le are faţă de stat. Până în prezent, SNLO s-a jucat cu focul la propriu şi la figurat, încurajând un fel de parazitism protecţionist oferit firmelor cu acţionariat sindicat, cărora le-a plătit toate serviciile, lăsând neplătite datoriile către autorităţile locale şi către stat. Linia de protecţie Videanu-Manţog-Condescu, a protejat circuitul banilor în direcţiile dorite de SNLO. Acum pentru că firmele cu acţionariat sindical au crescut în dimensiuni, personal şi active, acolo se practică o lapidare a locurilor de muncă, oferite potentaţilor din sistem până la momentul crizei. Ca să poată face acest lucru, în aceste firme au fost aduşi directori care aparent nu au tată şi n-au mamă, cu sprijinul lor realizându-se nedreptăţi de tot felul.

Cu toate acestea, oamenii lezaţi ştiu că n-au cui se plânge pentru că ei sunt trimişi în audienţă de la Ana la Caiafa până obosesc. Şi acestea sunt tot un fel de baterii refuzate însă să fie achitate, deoarece printre concediaţi se află persoane care pot face dovada că au participat şi la turismul electoral. Din păcate, un asemenea autodenunţ tardiv s-ar întoarce împotriva celui care a greşit, crezând naiv în cuvântul de onoare al aleşilor portocalii.

Constantin BUNILĂ

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here