Daţi afară de PDL, acum specialişti în Ministerul Economiei – Cinci comisari ai Gărzii Financiare Gorj, promovaţi în Corpul de Control

705

Partidul Democrat Liberal, prin reprezentanţii săi care conduceau, la vremea respectivă, Garda Financiară din Gorj, i-a considerat incompetenţi şi i-a dat afară. Asta pentru că nu deţineau carnete de partid, ci doar cunoştinţe în domeniile în care activau. Cei cinci comisari din Gorj s-au ambiţionat şi au vrut să arate că sunt cu adevărat buni, promovând examenul la Ministerul Economiei. Acum ei fac parte din echipa condusă de Dumitru Pîrvulescu, secretar general adjunct al Ministerului Economiei.

Erau adevăraţi profesionişti şi dacă e, doar să pronunţăm un nume, este suficient: comisarul Ion Udroiu. De ei, PDL a vrut să scape şi i-a trimis, chipurile în urma unor evaluări, în corpul de rezervă al funcţionarilor publici. I-a disponibilizat fără pic de remuşcări, considerându-i incapabili să facă echipă cu noua conducere a Gărzii Financiare de la Gorj, agreată şi impusă de Ionel Manţog.
Acum, Ion Udroiu, cel care îndeplinea funcţia de comisar superior al Gărzii Financiare, Eugen Iliea, comisar, Vlad Gîlceavă, comisar, Marius Popescu, comisar şi Adrian Şerbănuţ Popescu, comisar principal, fac parte din Corpul de Control al Ministerului Economiei la Serviciul Antifraudă şi Anticorupţie.
Cei cinci s-au prezentat de curând în faţa comisiei de examinare şi astfel, în urma promovării, au trecut din corpul de rezervă al funcţionarilor publici în Corpul de Control, condus de Dumitru Pîrvulescu, un alt gorjean promovat în Ministerul Economiei.

Pentru PDL n-au fost buni!
În urmă cu exact un an, Garda Financiară Gorj a susţinut teste pentru salariaţi. Era de fapt, un proces de restructurare. S-au dat mai multe probe, iar ultima a dus la trimiterea acasă a mai multor salariaţi. Astfel, la testarea profesională au picat examenul comisarul Eugen Ilea, comisarul superior Dumitru Pârcălăbescu, comisarul Ion Udroiu, comisarul Florinel Ianc-Florea, comisarul principal Adrian Şerbănuţ Popescu şi comisarul Marius Ion Popescu, în timp ce comisarii Ioan Anghel, Vlad Gâlceavă, Florin Vlăduţoiu, Gheorghe Stoian şi Gheorghe Petcu nu au dorit să ia parte la testare, fiind absenţi la ambele probe.
Aşadar, PDL i-a găsit pe aceşti oameni incapabili să mai lucreze în Garda Financiară, în vreme ce Ministerul Economiei a stabilit altceva, promovându-i tocmai în Corpul de Control.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here