Dascălu: “Administratorul unic să îşi reanalizeze activitatea şi să lase locul său unui specialist”

289

167794-explozie-bacau-mediafaxPeremiştii gorjeni au transmis ieri condoleanţe familiilor celor două angajate de la Uzina Mecanică (UM) Sadu, care au decedat în urma exploziei de vineri de la fabrica de armament.

Liderii organizaţiei au dat vina pentru această tragedie atât pe Marcel Hoară, administratorul unic al uzinei, cât şi pe lipsa de retehnologizare a unităţii. Preşedintele PRM Gorj, Dumitru Dascălu, chiar i-a indicat lui Hoară să se retragă şi să lase locul unui adevărat specialist.

Reprezentanţii din conducerea PRM Gorj şi-au arătat supărarea, luni, după tragedia care a afectat localitatea Bumbeşti-Jiu, care a dus la pierderea a două vieţi omeneşti. După ce le-au transmis condoleanţe familiilor îndoliate de la Sadu, liderul filialei, Dumitru Dascălu, a menţionat că, în opinia sa, vinovat de cele petrecute se face şi administratorul unic al uzinei, pedelistul Marcel Hoară.

“La UM Sadu nu s-au alocat bani pentru modernizări şi pentru retehnologizări. Specialiştii, cei care ştiau ce trebuie făcut în uzină, au fost obligaţi să părăsească acest obiectiv economic. La ora actuală administratorul special Horă, nu ştie ce meserie are, nu ştie cu ce s-a ocupat domnul respectiv, dar eu cred că ar fi fost bine ca această funcţie să o ocupe unul dintre specialiştii care au lucrat în UM Sadu. Această fabrică nu a dus lipsă de mari specialişti. Nu ştiu cu ce s-a ocupat Hoară, dar nu cred că se pricepe la problemele cu care se confruntă UM Sadu. Noi îl rugăm pe Hoară să îşi reanalizeze activitatea, să vadă dacă locul lui este acolo, să se dea de-o parte să lase locul unui specialist care se pricepe la problemele cu care se confruntă UM Sadu”, a declarat preşedintele Dascălu.

Peremiştii au criticat, de asemenea, lipsa de interes a guvernanţilor pentru unităţile de stat rămase încă în funcţionare dar pentru care nu se găsesc bani în ciuda pierderilor de vieţi omeneşti.

A. Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here