Dascălii vor grevă generală

404

sindicateProtestele angajaţilor din învăţământ continuă. Sindicatele Libere din Învăţământ au demarat un referendum pentru declanşarea grevei generale, pe termen nelimitat, din 16 octombrie.

Astăzi este ultima zi în care pot fi trimise la Bucureşti listele cu semnăturile sindicaliştilor care sunt de acord cu declanşarea grevei generale. Potrivit preşedintelui sindicatelor din învăţământ din Târgu Jiu, Gheorghe Câlniceanu, toţi liderii de sindicat au avut termen, până seara trecută, să strângă aceste semnături. „Sigur că sunt şi profesori care nu vor declanşarea grevei generale şi îi înţelegem. Dacă sunt, spre exemplu, ambii profesori şi mai au şi copii de ţinut la şcoală sau facultate, ce se fac fără salarii?”, a spus Câlniceanu.
Notele nu sunt trecute în catalog
„Greva catalogului”, aşa cum a fost numită măsura de a nu trece notele elevilor în documentele şcolare ci într-un caiet al profesorului, a fost declanşată pentru evitarea problemelor atât de partea profesorilor cât şi a elevilor. Astfel, profesorii au evitat, pe cât posibil, declanşarea grevei generale pe termen nelimitat, pentru că în toată această perioadă nu îşi vor primi salariile. De asemenea, elevii sunt evaluaţi şi notaţi, doar că aceste note nu se regăsesc în catalog, urmând a fi trecute în acesta doar în cazul în care neînţelegerile sunt rezolvate.
Dorina CIOPLEA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here