Darius Vâlcov a lipsit, din nou, de la procesul de la Tribunalul Gorj: ” Este la serviciu, la Guvernul României. Desfășoară o activitate intensă”

186

Consilierul de stat al premierului Viorica Dăncilă, Darius Vâlcov, nu s-a prezentat nici la termenul de astăzi, în procesul de la Tribunalul Gorj, în care este judecat pentru instigare la dare şi luare de mită. Pe 23 octombrie, fostul ministru al Finanţelor a anunțat, în scris, că se află în imposibilitatea de a se prezenta în faţa instanţei, pentru că se află la locul de muncă, la Guvernul României, pe 6 noiembrie a fost reprezentat de avocatul său, Lucia Furtună, iar astăzi, aceasta a transmis care este motivul pentru care nu a venit la proces.

”Este la serviciu, la Guvernul României. Desfășoară o activitate intensă. O să vină, categoric. Am contestat toate probele acuzării. S-au făcut cercetări în faza de urmărire penală o perioadă de doi ani de zile, timp în care nu s-a amintit numele lui Darius Vâlcov. Cu o lună înainte de întocmirea rechizitoriului a venit Daniel Bărbulescu și a spus că eu am administrat toate astea, eu am făcut totul, dar pentru că mi-a spus Vâlcov. Este singura probă împotriva clientului meu“, a spus Lucia Furtună, avocata lui Darius Vâlcov.

Judecătorul de caz a stabilit data la care va avea loc următoarea înfățișare. Cauza a ajuns de la Tribunalul Olt la Târgu-Jiu, după ce Curtea de Apel Craiova a hotărât strămutarea dosarului. Darius Vâlcov a declarat că se așteaptă ”să se facă dreptate”. Fostul primar al municipiului Slatina a fost cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, pentru instigare la dare și luare de mită, suspiciunea fiind că ar fi iniţiat constituirea a trei societăţi care ”acţionau ca un tot unitar”. ”Întrucât nu răspundeau exigenţelor profesionale, având repercusiuni pe plan financiar, inculpatul VDB a decis să coopteze în cadrul uneia dintre acestea un funcţionar de la OCPI Olt care să verifice, în prealabil documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL – având ca activitate, cadastru- astfel încât să nu fie înregistrate multe respingeri de la OCPI. În acest scop, inculpatul a exercitat activităţi de determinare mediată, în urma cărora alte două persoane, angajate ale societăţii controlate de acesta, i-au dat funcţionarului din cadrul OCPI, suma de 1000 de lei lunar, în perioada ianuarie 2012-martie 2015, bani necuveniţi, care nu erau evidenţiaţi în actele contabile, întrucât funcţionarul OCPI nu era angajat al societăţii comerciale, iar în cadrul atribuţiunilor sale de serviciu aviza şi documentaţia întocmită de către angajaţii SC MILLENIUM TOPOGRAPHICA SRL Slatina”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt. În același dosar au fost deferiți Justiției Mircea Dogaru, fost consilier juridic al Millenium Topgraphica şi Elena Calotă, administratorul societăţii, ambii pentru dare de mită şi funcţionarul public din cadrul Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Olt, Eduard Cincu, pentru luare de mită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here