Darby nu i-a uitat pe gorjeni: ,,Oraşul Târgu-Jiu a fost a doua mea casă”

1256

Cel mai spectaculos jucător care a îmbrăcat maioul Energiei, Louis Darby (36 de ani), a rămas legat sufleteşte de oraşul Târgu-Jiu şi de baschetul românesc. Dunker veritabil, baschetbalistul de peste ocean va rămâne mult timp în memoria fanilor gorjeni datorită stilului de joc versatil şi a formei fizice de invidiat. Retras din activitatea competiţională, Louis a oferit un interviu pentru site-ul unitedhoops.ro, în care a vorbit despre timpul petrecut în oraşul lui Brâncuşi, dar şi despre cum a ajuns să fie idol pentru o echipă despre care nu ştia absolut nimic la sosirea în România.
,,Am fost contactat de antrenorul Theo Evans. Am ezitat la început, deoarece nu aveam idee că în România există baschet. O altă temere a mea a fost legată de faptul că am fost ofertat de o echipă nou promovată în primul eșalon al țării. Nu auzisem de această echipă anterior. Totul însă a funcționat excelent. Am o părere foarte bună despre ceea ce am realizat alături de Energia și în orașul Târgu-Jiu. Desigur, am avut numeroase oscilații în joc și în rezultate, dar consider că s-au făcut realizări deosebite. În ceea ce privește oraşul, voi avea întotdeauna numai dragoste și respect. A fost practic a doua mea casă pentru șase ani. A fost extraordinar. Pot să spun că m-am transformat în om matur în perioada petrecută acolo. Mi-aș dori să am parte de toată această experiență din nou. Am cunoscut mulți jucători, cu care am fost coleg și alături de care m-am simțit extraordinar în toți acei ani”. Louis Darby i-a nominalizat pe Theo Evans și Antonis Constantinides drept cei mai buni antrenori pentru care a jucat şi a declarat că perioada petrecută la Energia a fost peste aşteptări din punct de vedere al realizărilor. Cea mai mare performanţă rămâne bronzul obţinut în Eurochallenge, dar Louis Darby are în C.V. şi alte reuşite, printre care şi Cupa României în 2014. ,,Cred că cele mai importante realizări și implicit cele mai frumoase amintiri ale carierei mele se leagă de România. Fără îndoială calificarea și participarea la Final Four-ul EuroChallenge este cea mai importantă amintire din cariera mea. Este fără îndoială una dintre cele mai importante realizări alături de Energia.
Nimeni nu se aștepta să jucăm atât de bine pe tot parcursul sezonului, dar am arătat acest lucru împotriva tuturor celor care nu au crezut că putem obține un astfel de rezultat. Am demonstrat că putem să jucăm cu oricine. Locul 3 și poziționarea deasupra altor 30 de echipe de club din toată Europa este o performanță uriașă. Între cele mai bune amintiri ar fi clasarea pe primul loc în ierarhia celor mai buni marcatori ai campionatului României în 2011. Titlul de MVP al All Star Game-ului din România în 2014 și câștigarea Cupei României în același an. Participarea în primul eșalon baschetbalistic al Germaniei este o altă amintire importantă. Am jucat la un nivel foarte bun acolo și am avut oportunitatea să întâlnesc mulți oameni de seamă”, a declarat americanul. Louis Darby se află acum în ţara natală, unde are grijă de cei doi copii ai săi. Fostul star al Energiei a declarat că nu este tentat de meseria de antrenor şi lucrează pentru a-şi întreţine familia. Darby a mai spus că respectă măsurile luate de autorităţi în perioada pandemiei, SUA fiind printre cele mai afectate ţări de coronavirus. ,,În prezent, lucrez și îmi cresc copiii. Este o schimbare majoră, deoarece eram obișnuit să joc baschet și cu ritmul aferent, dar asta e. Lucrurile s-au schimbat. Acum tot ce fac este să merg în fiecare zi la lucru și apoi mă întorc acasă pentru a fi tată. Mă asigur că familia mea este în siguranță. Urmăresc și respect instrucțiunile autorităților. Este dificil să îi ții pe copii ocupați în aceste vremuri, în condițiile în care totul este închis. Așadar, fac tot posibilul să-i țin ocupați, să aibă activități respectând regulile. Îi ajut cu temele și școala în regimul actual. De asemenea, facem mișcare împreună în curte. Cam asta este tot ce fac în această perioadă. Sunt convins că vom trece peste acest moment”, a declarat Darby pentru unitedhoops.ro. Louis a petrecut şase sezoane alături de Energia. A mai evoluat în Siria, Cipru, Germania și Kosovo.
Cătălin Pasăre

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here