Dansul surprins magistral, în lucrările lui Eric Perjovschi

472

Artistul profesionist basarabean, din Chișinău, specializat în artele focului, ceramică, sticlă, email și metal, Eric Perjovschi prezintă, în premieră, la Târgu-Jiu expoziția Dansul. De altfel, lucrările realizate în tehnici mixte, dezvoltate fie în alcătuiri figurative, fie în structuri nonfigurative, au stat la baza tezei de doctorat în Artele Vizuale a artistului, susținută săptămâna trecută la Universitatea de Vest din Timișoara, Facultatea de Arte și Design.

“Particularitatea lucrărilor lui Perjovschi este dată de circulația formelor între statutul de arte decorative și cel de sculptură, din asocierile celor două genuri de arte vizuale rezultând produse de o expresivitate particulară”, susține profesorul universitar doctor Ioan Iovan, în descrierea pe care i-o face artistului basarabean, pentru expoziția “Dansul”. Lucrările expuse o săptămână la Timișoara, lăudate și apreciate de publicul de specialitate, au poposit și la Târgu-Jiu, artistul personal alegând să transmită iubitorilor de artă din municipiu operele sale reprezentative. Balerinele realizate din metal, dar de o mare sensibilitate și fragilitate, transmit eleganță și grație privitorilor, în timp ce lucrările reprezentând anotimpurile anului fac posibilă o reîntoarcere a iubitorilor de frumos în toamnă, iarna geroasă, primăvară și în vară. “Sunt lucrări realizate din metal, ceramică și sticlă, combinate. Sunt lucrări în care se face o trecere cromatică din anotimpuri, iarnă, primăvară, vară și toamnă mai am și lucrări tridimensionale, în tema dansului, figuri stilizate din metal care prezintă niște balerine. Am expus puține lucrări la Târgu-Jiu, deoarece mi-a fost dificil să transport totul din Republica Moldova. Nu mi-a fost greu să realizez aceste lucrări, deoarece cunosc specialitatea, tehnologiile”, a declarat la deschiderea expoziției, Eric Perjovschi.

expo (1)Lucrările lui Eric Perjovschi, doctor în Arte Vizuale, expuse de marți la parterul Direcției Județene de Cultură Arte și Patrimoniu Cultural Gorj, din Târgu-Jiu, pot fi văzute de publicul iubitor de artă, în decurs de o lună.
A.Stoica

expo (3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here