Daniel Gorgotă: “Nu cred că voi fi exclus din PNL”

803

gorgota daniel 1Deşi a împlinit recent un an de zile de când este membru al PNL Gorj, Daniel Gorgotă este la un pas de a fi exclus din această formaţiune politică.

Acuzele care i se aduc acestuia de către noua conducere a organizaţiei sunt legate de unele declaraţii pe care afaceristul le-ar fi făcut în mass-media, la adresa filialei. Gorgotă menţionează însă că nu i s-a adus, oficial, la cunoştinţă că va fi exclus dar susţine că a fost invitat în schimb, marţi, la şedinţa Biroului Permanent Municipal al PNL Târgu-Jiu, probabil, pentru acest lucru.

Gorgotă şi-a depus candidatura la şefia PNL Târgu-Jiu pe data de 18 octombrie. În următoarele două săptămâni situaţia lui Gorgotă în partid s-a schimbat radical. După ce a solicitat baza de date a organizaţiei municipale, şi a făcut acest lucru public în mass-media, fapt pentru care a discutat la Bucureşti şi cu reprezentanţii din conducerea partidului, Gorgotă a fost propus spre excludere din organizaţie. Liderii filialei au considerat că acesta ar fi încălcat statutul PNL, făcând public că organizaţia municipală liberală de la Târgu-Jiu are doar 128 de membrii cu cotizaţia la zi, aceştia fiind de altfel şi delegaţii viitori la alegerile interne din 20 noiembrie. ,,Am fost invitat marţi la orele 18.00 la şedinţa Biroului Permanent Municipal al PNL Târgu-Jiu. Doar atât. Nu mi s-a comunicat mai mult. Chestia cu excluderea este, deocamdată, neoficială. Zvonurile au pornit de la faptul că mi s-a adus la cunoştinţă, pe 27 octombrie, că am denigrat partidul, făcând public faptul că organizaţia municipală are doar 128 de membrii. Oricum, nu am cuvinte, acesta mi se pare un atac la adresa mea şi o încercare de a mi se îngrădi dreptul de a candida pentru şefia PNL Târgu-Jiu”, a declarat Gorgotă.

Iliescu i-a promis iar ajutor

După ce săptămâna trecută a discutat telefonic cu Lucian Iliescu, vicepreşedintele PNL, totodată coordonatorul activităţii din filială, stabilit de la centru, pentru a intra în posesia bazei de date a organizaţiei în vederea desfăşurării campaniei sale electorale, Gorgotă a mai apelat la acesta încă o dată. Acum Gorgotă i-a povestit lui Iliescu ce se zvoneşte în organizaţie, adică potenţiala sa excludere, iar Iliescu, susţine Gorgotă, i-a promis că va discuta cu Dian Popescu pentru a stopa un astfel de eveniment. În ce priveşte baza de date, Gorgotă nu a renunţat la acest demers şi menţionează că dacă se va propune excluderea sa tot nu va fi oprit să candideze.

“Este o situaţie penibilă”

Gorgotă nu îşi explică de ce a deranjat atât de mult încât să se dorească eliminarea sa din partid. ,,Este o situaţie penibilă. Eu vreau să fac treabă în timp ce unii luptă, în interiorul partidului, să îşi păstreze autoritatea. Eu sunt un tip principiar, nu sunt şantajabil, voi merge până la capăt, deoarece nu îmi este teamă. Mă voi lupta pe toate căile deoarece dacă voi fi eliminat mi se va face un abuz cras”, a declarat Gorgotă. Potrivit lui Matei Nădrag, şeful interimar al PNL Târgu-Jiu, Gorgotă a rămas până acum singurul înscris în cursa pentru şefia organizaţiei municipale. Nădrag, într-o declaraţie publică, este de altfel primul care anunţă despre excluderea omului de afaceri. Cele declarate însă de Nădrag sunt confirmate însă şi de către şeful PNL Gorj, Dian Popescu.

“Am o legătură colegială cu Ruşeţ”

În cazul în care va fi eliminat din PNL, Gorgotă declară că nu a luat în calcul şi revenirea sa în PD-L, mai ales că acum conducerea organizaţiei a fost schimbată, în locul şefului ,,din umbră” al organizaţiei, Ionel Manţog, a fost numit, în interimat, Ion Ruşeţ. ,,Eu am avut şi am o legătură colegială şi prietenească frumoasă cu Ion Ruşeţ, ne respectăm reciproc. Pentru mine ar fi o alegere foarte grea să revin în PD-L, deoarece oricum sunt dezamăgit de doctrina partidelor politice. Asta pentru că politicienii nu respectă niciun fel de doctrină. Politica pentru mine rămâne un hobby, dar, deocamdată, sunt un liberal”, a conchis Gorgotă care aşteaptă însă să vadă ce se va întâmpla marţi.

Răuţ, pe lista excluşilor

Nu numai Gorgotă va fi supus, în perioada imediat următoare, ,,tribunalului” PNL ci şi Ion Răuţ este şi el pe lista excluderilor viitoare din organizaţie. Chiar dacă motivele excluderilor sunt diferite, în ambele cazuri cei doi ar putea să îşi ia, în curând, adio de la această formaţiune politică. Dian Popescu, în mai puţin de două luni de când a preluat frâiele organizaţiei, a încercat să facă curăţenie în partid, şi chiar dacă s-a lovit de păreri contrare pare că nu renunţă la acest demers.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here