Daniel Burlan (CEO): Este un pas important în implementarea planului de restructurare

3779

* 1,4 miliarde de euro pentru Ministerul Energiei

Comitetul de Investiții a aprobat joi, 7 aprilie, suma de aproximativ 1,4 miliarde de euro pentru a finanța, din Fondul pentru Modernizare, proiecte importante pentru modernizarea domeniului energiei din România, potrivit unui anunț al Ministerului Energiei.
,,În perioada imediat următoare vom aproba și OUG de reglementare a cadrului instituțional și a fluxurilor financiare pentru operaționalizarea Fondului pentru Modernizare. Vom continua să facem investiții ca în perioada următoare România să devină independentă energetic”, a declarat Virgil Popescu, ministrul Energiei.
Opt proiecte sunt depuse de CEO pentru producerea de energie din surse regenerabile, în valoare totală de 670.802.780,060 euro, din care 469.561.946,000 euro din Fondul pentru Modernizare. La finalizare vom vorbi de producție de 735 MW: Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Bohorelu – UMC Jilț. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda exterioară cariera Pinoasa – UMC Pinoasa. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda Rovinari Est. Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Isalnița. Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Rovinari. Construirea unui parc fotovoltaic pe depozitele de cenușă și zgură închise din SE Turceni. Construcția unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 1 – Roșia-Rovinari. Construirea unui parc fotovoltaic pe halda interioară din cadrul carierei Tismana 2 – Roșia – Rovinari Alte 2 proiecte CCGT pentru CEO, respectiv Isalnița în valoare totală de 506,250,603 euro, din care 253.125.302 euro din Fondul pentru Modernizare, și Turceni, în valoare totală de 335,009,630 euro, din care 167.504.815 euro din Fondul pentru Modernizare. Vorbim de o capacitate totală de 1200 MW Proiecte depuse de Transelectrica în valoare totală de 475.510.339,45 de euro, din care 393.674.931,94 euro din Fondul pentru Modernizare.
„Este un nou pas foarte important în implementarea Planului de Restructurare a CE Oltenia, în condiţiile în care o componentă majoră a planului este construirea de noi capacităţi bazate pe energie solară şi gaze. Aceste noi capacităţi sunt esenţiale pentru viabilitatea pe termen lung a companiei, iar finanţarea prin Fondul de Modernizare permite finalizarea proiectelor”, a precizat Daniel Burlan, preşedintele Directoratului CE Oltenia, pentru Focus Energetic.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here