Daniel Burlan (CEO): Este cărbune!

4280

Grupurile energetice 3 și 6 de la Termocentrala Rovinari au fost puse în funcțiune ieri, urmând ca miercuri să fie funcțional și grupul 4, a declarat președintele Directoratului CEO, Daniel Burlan.

Întrebat dacă oprirea termocentralei din cauza unor defecțiuni majore și a unei reparații planificate a adus pagube Complexului Energetic Oltenia, acesta a răspuns că va face o evaluare a situației.
,,Grupul 3 și 6 sunt în funcțiune, iar la grupul 4 se va finaliza reparația planificată în urmă cu două săptămâni. Miercuri va fi pus în funcțiune și acesta. La grupul 3 s-a întâmplat să fie o avarie din cauza deficiențelor la un cazan, pentru că astfel de evenimente se întâmplă, iar grupul 6 a fost afectat de furtuna de zilele trecute”, a spus directorul.

,,Se întâmplă și avarii”
Întrebat dacă au existat probleme legate de lipsa cărbunelui, așa cum au semnalat oameni care lucrează în termocentrala de la Rovinari și care au declarat că grupul a fost oprit pentru că lignitul era puțin și prost, Daniel Burlan a precizat: ,,Nu este adevărat, cărbune a fost, în stocuri, azi, (ieri, n.red.) sunt 80.000 de tone, Roșia are 60 de mii, dar a fost limitată, nu putea să livreze pentru Termocentrala Rovinari… aceste evenimente se întâmplă. Grupurile de la Rovinari oprite au fost substituite cu cele trei de la Turceni. Vom face o evaluare a impactului opririi termocentralei de la Rovinari, că până la urmă a fost o oprire neplanificată… În prezent, merg două grupuri la Turceni și, pe măsură ce se va încărca grupul 3 de la Rovinari, vom opri unul de la Turceni. Nu putem funcționa cu toate grupurile pentru că fiecare are nevoie de reparații, acestea fiind prinse într-un program de mentenanță”, a mai spus acesta.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here