Danemarca vrea fermieri gorjeni

197

locuri de muncaAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, prin serviciul de ocupare EURES, oferă o serie de locuri de muncă vacante în Danemarca. Astfel, se caută 40 de lucratori calificaţi în ferme pentru hrănirea animalelor, curăţarea grajdurilor, efectuarea de injecţii, asistenţă la naşterea animalelor, întreţinerea şi repararea echipamentelor din ferme, ţinerea evidenţei animalelor, înseminarea animalelor, efectuarea de tratamente de bază.

Solicitanţii trebuie să aibă vârsta între 18 – 30 ani, să cunoască limba engleză şi să fi absolvit în anul 2009 sau 2010 liceul agricol sau USAMV, facultăţile Zootehnie şi Medicină Veterinară. Pot candida şi studenţii din ani terminali, specialităţile menţionate. Angajatorul oferă contracte de muncă pe o perioadă cuprinsă între 6 şi 18 luni, precum şi un salariu de 1.260 de euro brut/lună. De asemenea, sunt vacante şi două posturi de medic oftalmolog la spitalul din Yutlanda de Sud, Sygehus Sonderijylland. Candidaţii trebuie să aibă experienţă în chirurgie cataractă, tratament retină, tratament AMD şi să cunoască limba engleză foarte bine. Pentru aceşti candidaţi se oferă contract de muncă permanent, salariu de aproximativ 6.800 de euro brut/lună, cursuri de limba daneză şi sprijin în realizarea formalităţilor administrative. Persoanele care doresc să aplice pentru unul din aceste locuri de muncă trebuie să se adreseze consilierului EURES din cadrul AJOFM Gorj din Târgu-Jiu, strada Lt. Col. Dumitru Petrescu nr.1.

154 de posturi în Gorj

fermieriTotodată, până joi, 16 iunie, AJOFM Gorj are o ofertă de 154 de locuri de muncă vacante la nivelul judeţului Gorj. Astfel, se caută 20 de muncitori pentru finisarea produselor de azbociment, câte 10 de constructor-montator de structuri metalice şi zidar-rosar-tencuitor. Oferta judeţeană mai cuprinde şi şase posturi de vânzător, nouă de lăcătuş mecanic, opt de electrician de întreţinere şi reparaţii, 12 de dulgher restaurator, şapte de agent de securitate. De asemenea, posturi vacante în judeţul nostru sunt şi de lucrător gestionar, fierar betonist, sudor, lucrător comercial, mecanic auto, bucătar, barman, ospătar, cameristă. Şi şomerii cu studii superioare au o şansă în această săptămână, fiind vacante câte un post de director societate comercială, chimist şef secţie laborator, biochimist, biolog, asistent medical generalist, inginer electrotehnist şi inginer electromecanic. Pentru această lună, la nivelul judeţului Gorj a fost înregistrată o rată a şomajului de 6,49%, cu 0,41 puncte procentuale sub media pe regiunea sud-vest Oltenia, aflându-se în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj un număr de 9.998 de şomeri.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here