Dăncilă rezistă! Parlamentarii PSD, uniți la moțiune

625

Moțiunea de cenzură nu a trecut, marți, de parlamentarii României, iar Guvernul Dăncilă a rămas, în continuare, în funcțiune. Premierul Viorica Dăncilă a reuşit să treacă astfel cu bine de o nouă moţiune de cenzură, după ce Opoziţia nu a reuşit să strângă cele 233 de voturi necesare pentru demiterea Guvernului. Doar 200 de voturi a reuşit Opoziţia să strângă, alianța PSD-ALDE rămânând unită. Parlamentarii PSD Gorj au postat mesaje de unitate, pe paginile de socializare, după căderea moțiunii.

PSD a demonstrat că are majoritate în Parlament, a spus Mihai Weber, deputat PSD Gorj. ,,În urma votului pentru moțiunea de cenzură, PSD a arătat, încă o dată, că are majoritate în Parlament, că este un partid puternic și responsabil, hotărât să-și îndeplinească promisiunile făcute.
Pe de altă parte, Opoziția a demonstrat ipocrizie, într-un joc de imagine plin de neadevăruri și jigniri. O altă moțiune de cenzură depusă doar pentru ca românii să fie păcăliți că Opoziția muncește și este serioasă când, de fapt, nici măcar toți membrii Opoziției nu au votat pentru această moțiune de cenzură.
În acest moment este foarte clar că așa-zisa Opoziție democratică nu își dorește preluarea guvernării pentru simplul motiv că nu dorește să-și asume responsabilitatea guvernării”, a transmis liderul PSD Gorj.
Moțiunea ,,anti români” inițiată de Opoziție a picat, a transmis și senatorul Florin Cârciumaru.
,,Guvernul PSD – ALDE rămâne de neclintit, unitatea colegilor din PSD și ALDE arătând o Coaliție destul de puternică. Seriozitatea și devotamentul parlamentarilor PSD-ALDE au făcut ca moțiunea să nu treacă, iar actualul guvern să-și continue programul pentru dezvoltarea României. Au fost înregistrate 200 de voturi favorabile, 7 împotrivă şi 3 abţineri, fiind necesare 233 de voturi favorabile pentru ca moţiunea să fi fost adoptată”, a declarat parlamentarul după moțiune.
,,Astăzi(n.r.marți), cu obrăznicie, insulte și denigrări, parlamentarii opoziției au prezentat moțiunea de cenzură, în care nici ei nu cred. A picat cu succes!!! Guvernul lucrează mai departe pentru cetățeni, pentru ROMÂNIA!”, a anunțat, după evenimentul politic, și Elvira Șarapatin, deputat PSD Gorj.
Viorica Dăncilă, după moţiune: „Nu au venit cu un program serios. Am văzut superficialitate, jigniri, ceea ce arată că nu a fost tratată cu seriozitate. Democraţia presupune ca Opoziţia să utilizeze instrumentul. Dar dacă depui moţiunea, în primul rând, trebuie să-i convingi pe ceilalţi că e real ce spui”.
Moţiunea de cenzură ,,Guvernul Dăncilă trebuie demis! Fără OUG-uri, fără parole de acces şi fără cozi la vot” a fost inițiată de PNL, USR-PLUS, PMP și votată de PRO România.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here