Dan Pârvulescu: “Ruşeţ este un demisionar de profesie”

392

Vicepreşedintelui Federaţiei Naţionale Mine Energie (FNME), Dan Pârvulescu, nu i s-a părut nimic inedit în demisia de ieri a lui Ion Ruşeţ de la Sovata. Pârvulescu, care a criticat şi el deplasarea celor 50 de sindicalişti în staţiunea balneo din Mureş, a concluzionat doar că Ruşeţ este un obişnuit al demisiilor, el demisionând, pe bandă, în ultimii ani, doar în propriul interes. Liderul FNME subliniază că Ruşeţ a demisionat, numai în ultimii ani de vreo şase ori, asta din PCR, PDSR, PS, PDL, USMO şi FNME.

“Sindicaliştii prezenţi la Sovata se vând prea ieftin”, crede Dan Pârvulescu, în urma deplasării făcute de grupul celor 50 de la Gorj în staţiunea din Mureş, pe banii CEO-ului. Pârvulescu crede că această întrunire sindicală, la un hotel de patru stele, ar fi trebuit să fie făcută de “Univers” abia după ce sindicaliştii din CEO îşi finalizau misiunea legată de negocierile pentru drepturile minerilor şi a sindicaliştilor. “Nu neg că şi FNME făcea astfel de deplasări, dar de regulă erau unele la finalul unor negocieri în interesul salariaţilor”, spune vicepreşedintele FNME, acesta fiind printre puţinii lideri ai Federaţiei Mine Energie care a rămas fidel acestei structuri. Să nu uităm că foştii locotenenţi ai lui Marin Condescu au trecut în barca lui Ruşeţ, fără să se uite înapoi, ca acum, tot ei să sară la gâtul celui căruia, ieri, i-au cerut demisia.
“Legat de demisia lui Ion Ruşeţ nu cred că ea este dată fără un scop viitor. Să nu uităm că Ruşeţ a tot demisionat în ultimii ani, este un demisionar de profesie, şi apelează la acest demers doar dacă are o altă oportunitate. Vom vedea, pe viitor, care a fost de fapt scopul lui Ruşeţ să abandoneze funcţia de la Univers”, spune Pârvulescu.
Nu este însă singurul sceptic, şi colegul acestuia Constantin Mitrescu are o părere similară, cu diferenţa că acesta vede în demersul lui Ruşeţ sfârşitul acestuia. Nici Mitrescu nu se fereşte să-şi blameze foştii colegi de la FNME că se mulţumesc cu firimiturile care le sunt aruncate de administraţia CEO. “Contra salariilor mari sau a opririi cotizaţiilor de la sindicalişti, mulţi au renunţat să apere drepturile angajaţilor”, spune Mitrescu.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here