Dan Diaconescu, alt dosar de mită electorală

209

Candidatul pe colegiul 6 de deputaţi din Târgu-Jiu, Dan Diaconescu, a înregistrat un alt dosar penal pe numele său. Este vorba despre o nouă acuzaţie de mită electorală, după ce formaţiunea condusă de Diaconescu ar fi oferit, de această dată, servicii de spălătorie auto, alegătorilor.

Poliţiştii din Gorj au confirmat că în data de 19 noiembrie 2012, orele 14:45, pe apelul de urgenţă 112, o persoană a sesizat faptul că la o spălătorie auto situată în municipiul Târgu-Jiu, se efectuează prestări servicii de curăţare autoturisme, iar contravaloarea acestora ar fi achitată de către candidatul unui partid politic. „Pentru verificarea aspectelor sesizate, la faţa locului s-a deplasat o echipă operativă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj şi Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu. Din primele acte premergătoare efectuate în acest caz, s-a stabilit că spălătoria auto aparţine unei societăţi comerciale din municipiul Târgu-Jiu, iar în data de 15 noiembrie a.c., între persoana împuternicită ca administrator al societăţii şi reprezentantul unei formaţiuni politice a fost încheiat un contract de prestări servicii, în sensul că firma se obligă să efectueze, zilnic, servicii de spălătorie auto, iar contravaloarea prestaţiilor să fie achitată de către reprezentanţi ai acelei formaţiunii politice. Poliţiştii au întocmit în acest caz dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 55 din Legea nr. 35/2008. Cercetările continuă sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea unei eventuale răspunderi judiciare”, a declarat Daniel Tică, purtătorul de cuvânt al IJP Gorj.

60 de spălări pe zi!
Contractul încheiat între PP-DD şi firma de spălătorie auto din Târgu-Jiu, situată în 8 Mai a fost încheiat pentru perioada 15 noiembrie-9 decembrie 2012 şi asigură 60 de astfel de servicii pe zi. Conform documentului, maşinile sunt curăţate exterior şi interior, iar plata unui astfel de serviciu era decontată pentru 7 lei. O sumă extrem de mică, comparativ cu alte preţuri practicate la alte spălătorii în Târgu-Jiu, dar administratorul firmei a avut grijă să se încadreze în limitele ordonanţei care interzice servicii electorale mai mari de 10 lei. Astfel, zilnic PP-DD avea de decontat câte 420 de lei.

Urmează coafura şi brutăria poporului!
La mitingul electoral de săptămâna trecută, Dan Diaconescu a anunţat că joi, în această săptămână, femeile vor fi coafate gratuit la coafura poporului, iar săptămâna viitoare, târgujienii vor mânca gratis de la brutăria poporului. Nu se ştie, deocamdată, care sunt agenţii economici care au încheiat contracte în acest sens cu formaţiunea lui Dan Diaconescu. Acesta este al doilea dosar pe care reprezentanţii PP-DD îl înregistrează în Gorj, de la începutul campaniei electorale. Primul a fost deschis pe numele lui Diaconescu, chiar înainte de începerea campaniei electorale. PP-DD a furat, practic, stratul campaniei şi a împărţit produse alimentare alegătorilor, cu îndemnul de vot. Mai mult, erau date diverse materiale electorale, cu sigla partidului, deşi campania electorală nu începuse.
Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here