Dan Chiriac a primit certificatul pentru recordul național la salt cu parașuta

544

Instructorul de paraşutism Gabriel Dan Chiriac, preşedintele Clubului Montan „White Wolf”,  a stabilit un nou record la paraşutism, lansându-se de la 10.435 de metri, chiar în ziua de Paşte, în anul 2015. Astfel, Chiriac a reuşit să doboare recordul generalului Baştan, înregistrat în anul 1970. Asociația Cartea Recordurilor i-a acordat titlul de recordman național, Chiriac primind și un certificat pentru recordul său.

După mai bine de patru decenii, recordul era încă nedoborât, până în data de 12 aprilie 2015, când certificat record GDinstructorul de paraşutism Gabriel Dan Chiriac s-a lansat de la 10.435 de metri. După îndelungi aşteptări şi frământări, în primăvara lui 2015, în sfârşit au fost îndeplinite toate condiţiile necesare unui salt de record. Cu multă ambiţie şi încredere în sine, piloţii Mihai Ilie şi Mugurel Ionescu Conta l-au condus pe Chiriac la peste 10.000 de metri altitudine, de unde, cu o cădere liberă de peste 7.000 de metri, ascensiunea pe calea stabilirii unui nou record a fost asigurată. „Efectiv a fost un Everest al activităţii mele aviatice. Odată atins acest punct tragem linie şi o luăm de la capăt pentru noul Everest, care va fi, sperăm noi, un nou record naţional şi chiar mondial. record GDDin cauza condiţiilor şi tehnicii activităţii de acest gen se pot face doar în perioada de iarnă, ceea ce înseamnă că din octombrie şi până în martie, totul este deschis posibilităţilor”, a declarat, pentru Gorjeanul, Gabriel Dan Chiriac. Decolarea a avut loc pe data de 12 Aprilie 2015, în jurul orei 09.00, de pe Aerodromul Sânpetru, unitate teritorială a Aeroclubului României, situată în apropiere de Braşov. Recent, Dan Chiriac a intrat în posesia certificatului acordat de Asociația Cartea Recordurilor, el precizând că este „o recunoaștere individuală pentru un efort de echipă!”
Recordul înregistrat de Gabriel Dan Chiriac în ziua de Paşte este omologat de Federaţia Aeronautică Română şi luat în evidenţa Federaţiei Aeronautice Internaţionale ca nou record naţional.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here