DADR-ul n-o slăbeşte deloc cu controalele

160
Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, împreună cu Garda Financiară şi cu Oficiul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj a efectuat săptămâna trecută o serie de controale în pieţele şi depozitele agro-alimentare din judeţul Gorj şi municipiul Târgu Jiu. Astfel, în perioada 20-24 iulie, au fost verificaţi 12 operatori economici de pe raza mai multor localităţi din judeţ ce comercializau cereale fără documente de provenienţă.

Au fost aplicate trei amenzi în valoare de 4.500 RON şi un avertisment pentru neafişarea preţului pe kilogram a două din zece produse.

Tot zilele trecute, 201 mijloace de transport ce deţineau marfă au fost luate la purecat de către inspectorii OPC şi DADR, şi au fost aplicate opt contravenţii cu o valoare de 34.000 RON, iar 155 kg de cârnaţi şi 10 kg de făină au fost confiscate.
Un număr de cinci depozite agroalimentare din Târgu Jiu au fost supuse controalelor inspectorilor, iar pentru neregulile găsite s-au aplicat trei amenzi de 3.500 RON, iar 100 kg de legume au fost confiscate. Alte 10 persoane fizice şi două juridice ce comercializau fructe şi legume în pieţele agroalimentare din judeţ au fost verificate, aplicată fiind o singură amendă de 1.000 RON şi trei avertismente, peste trei tone şi jumătate de cartofi fiind confiscate.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here