DADR-ul e bogat în subvenţii

436
Agricultorii gorjeni pot beneficia de subvenţii la motorină din partea Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj. Şi în primăvara acestui an, toţi cei care şi-au depus cererile şi au respectat termenii contractelor au beneficiat de combustibil. Campania continuă şi pentru lunile de toamnă. „De subvenţii, pot beneficia toţi agricultorii care vor însămânţa în această toamnă minim un hectar de plante furajere sau de cereale” , ne-a declarat Valeriu Petrică, director al DADR Gorj.

Cererile pentru motorină se depun la primăriile de care agricultorii aparţin, iar mai apoi, acestea le vor trimite către Direcţia Agricolă pentru avizare. „Noi oferim subvenţionare pentru 39 de litri de motorină la un hectar”, a completat Valeriu.
Subvenţii şi pentru reproducere
Alte subvenţii oferite de DADR Gorj în această perioadă, sunt pentru cumpărătorii de masculi pentru reproducţie a ovinelor şi caprinelor. Data limită de depunere a solicitărilor este 30 august, iar subvenţia este în cuantum de 50% din valoarea de cumpărare a animalului. Indiferent de cât de mare ar fi valoarea, Direcţia Agricolă nu va oferi mai mult de 1.000 RON/animal. „Pentru a beneficia de subvenţie, solicitanţii trebuie să fie membri ai unei asociaţii de creştere a ovinelor şi a caprinelor” , directorul DADR Gorj.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here