Dacia majorează salariile angajaţilor

130

Dacia va lansa, în câţiva ani, o nouă gamă de automobile, care va înlocui Logan şi va fi superioară din punct de vedere calitativ şi ca performanţe, a declarat, vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe. “Toată lumea vorbeşte de Logan. Frumos, dar Logan are o viaţă scurtă.

Dacia este perenă, Logan este schimbabil. Urmează ceva după Logan, căruia i se va termina viaţa probabil în câţiva ani. O altă familie. Aici stă forţa constructorului”, a afirmat Stroe, la lansarea cărţii “Renault şi Dacia de 10 ani împreună”. El a spus că noua gamă se va încadra în plaja de preţ a Logan. “Logan rămâne câţiva ani şi va fi înlocuit cu o altă gamă, care va avea o altă denumire. (…) Nu va fi doar un pas calitativ, dar şi ca performanţe. De calitate nu-mi pun problema”, a mai spus Stroe.

Angajaţii Automobile Dacia beneficiază, de la 1 septembrie, de o creştere salarială de 110 lei şi de o primă în valoare medie de 400 de lei, a anunţat, marţi, contructorul auto deţinut de compania franceză Renault.
“Săptămâna trecută a avut loc a doua serie de negocieri pe anul 2009 între administraţia Dacia şi Sindicatul Autoturisme Dacia privind capitolul salarizare (…) În acordarea acestei măriri salariale, conducerea Dacia a ţinut seama de păstrarea puterii de cumpărare a salariaţilor săi în contextul actual”, se arată într-un comunicat al Dacia.
Angajaţii vor primi salariile majorate începând cu prima parte a lunii octombrie. Aceasta este cea de-a doua creştere salarială acordată de Automobile Dacia în acest an. La prima serie de negocieri, din luna februarie, s-a stabilit mărirea salariilor cu 70 de lei de la 1 ianuarie şi cu 40 de lei, începând de la 1 aprilie.
Astfel, Dacia acordă în acest an o creştere salarială generală în valoare de 220 lei. Totodată, salariaţii companiei au beneficiat în acest an de o primă de 700 de lei pentru participarea la profitul societăţii pe anul 2008, o primă pentru sărbătorirea Paştelui în valoare de 614 lei şi o primă de vacanţă de 818 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here