Curtea Școlii Gimnaziale Glogova, pistă pentru transportatorii de lemne! ISJ Gorj: ,,Un astfel de eveniment nu se va mai repeta!”

3618

O situație nemaiîntâlnită a fost înregistrată, marți, pe raza comunei Glogova. Mai exact, un transportator de lemne a ajuns să utilizeze curtea școlii gimnaziale din localitate, pentru a trece cu două camioane încărcate cu câteva tone de bușteni. Pentru a traversa curtea unității de învățământ, transportatorul a demontat gardul de la terenul de sport. Conducerea școlii gimnaziale a explicat la IȘJ Gorj că situația înregistrată a fost una specială, aprobată de autoritatea locală, transportatorul neputând utiliza drumul îngust spre destinație. Conducerea IȘJ Gorj a dat asigurări că un astfel de eveniment nu se va mai repeta, mai ales că localnicii au raportat cele întâmplate la 112.

Școala Gimnazială Glogova, marți, după orele amiezii: porțile deschise larg, un gard de la terenul de sport demontat iar indicațiile de pe un panou situat la intrarea în unitatea de învățământ încălcate. Pe panou se indica faptul că este permis accesul în curte doar a microbuzului școlar.
Toate acestea, pentru ca o firmă din Dâmbovița să treacă cu camioanele pline de bușteni, de la locul de încărcare a lemnului, la drumul național.
Cert este că localnicii care au văzut mașinile pline au fost deranjați de situație, mai ales că se utiliza cu lejeritate curtea unei instituții de învățământ. Unul dintre aceștia a sunat la 112 indicând mașinile în cauză și numărul lor de înmatriculare, iar altul s-a contrazis cu inginerul silvic care coordona transporturile. Respectivul angajat s-a comportat ca și cum situația înregistrată ar fi fost una banală, normală..
Polițiștii din zonă au venit, s-au uitat și au plecat, considerând, la rândul lor, că nu s-a întâmplat mai nimic, deși unul dintre camioane, în trecere, a atins și gardul școlii.

IȘJ Gorj: Nu se va mai permite a doua oară!
Inspectorul școlar general, Dana Constantinescu, a menționat că cele întâmplate la Glogova nu se vor mai repeta. ,,Am discutat cu directorul școlii și mi s-a explicat că accesul transportatorului prin curtea școlii a fost oferit de către autoritatea locală, care răspunde de patrimoniul unității de învățământ. A fost o situație specială în care nu s-au înregistrat incidente, elevii nefiind în curtea școlii. A doua oară, școala nu va mai fi utilizată cu acest scop”, a declarat Dana Constantinescu, inspectorul școlar general.

Primarul Alpredi: ,,Le-am explicat că nu este bine să treacă prin curtea școlii”!
Edilul comunei Glogova, Gheorghe Alpredi, a confirmat situația înregistrată marți pe raza localității. Primarul a menționat că aceasta era singura soluție la problema transportatorului căruia îi era imposibil să treacă cu mașinile încărcate, de la destinație, pe drumul localității.
,,Este adevărat, s-a trecut ieri (n.r.marti) cu două macarale prin curtea școlii gimnaziale, asta pentru că respectivele mașini nu au încăput pe drumul comunal. Transportatorul din afara județului a luat buștean de la ocolul silvic. S-a făcut un compromis dar nu se va mai repeta situația. Cei de la ocol au desfăcut poarta de intrare de la terenul de sport să nu o lovească. Transportul de lemn era legal și era treaba Ocolului Silvic să asigure transportul. Ei au apelat la noi și, pentru că nu era altă soluție, le-am permis. Le-am explicat însă că nu este bine să treacă prin curtea școlii. Firmei nu i s-a explicat că este o cale de acces îngustă și că este imposibil să plece din pădure cu transportul pe ruta obișnuită. Un cetățean a sunat la 112. Nu a fost însă niciun pericol. Mașinile erau mari și este un drum comunal îngust, dacă nu le permiteam asta nu puteau să treacă”, a declarat primarul Alpredi.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here