Curtea lui Băsescu învinge 7,4 milioane de români!

318

La vestea că Traian Băsescu s-a-ntors la butoanele marelui jaf antinaţional, în Gorj, au fost şi oameni care-au plâns. Mă rog, nu foloseşte la nimic plânsul. Mai curajoşi, mii de bucureşteni au protestat ba la sediul Curţii Constituţionale, ba în Piaţa Universităţii. Acolo, unde-au scandat: „Noi am votat, voi aţi furat!”

De la bun început, declar că USL n-a greşit atunci când în Parlamentul României a decis suspendarea şi referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu. În fond, cei care afirmă o oarecare grabă a USL în războiul cu Traian Băsescu nu trebuie să uite că, de fapt, protestatarii din iarnă, de la –15 ori –25 de grade Celsius scandau nu doar „Jos Guvernul!”, ci şi „Jos Băsescu!”
Practic, acele proteste de stradă, din ţară şi din străinătate, i-au adus la guvernare pe cei de la USL. Care aveau obligaţia morală de a încerca să respecte dorinţa protestatarilor. Sigur, la reclamaţiile PDL la marile cancelarii din Europa, primul ministru Victor Ponta a cam fost forţat să înghită vreo 11 puncte ale lui Barrosso, să fie urecheat de germanii Schultz şi Angela Merkel, încât greşelile cu pragul electoral înghiţit pe nerumegate şi instalarea pripită, sper nu voită, a „omului lui Băsescu” la cârma Internelor, ca şi promulgarea grăbită de preşedintele interimar Crin Antonescu a legii pragului electoral impus la referendum în ciuda prevederilor europene ale Comisiei de la Veneţia, care nu impune aşa ceva, au condus la acest fiasco. Generat şi de imixtiunile Licuricelului Licuricei Marelui Licurici, Philip Gordon.
Aşa apreciem decizia „contra naturii” luată de Curtea curteanului Băsescu, prin invalidarea referendumului. Pur şi simplu, politrucii din CCR i-au înfrânt pe cei 8,5 milioane de oameni care-au ieşit la vot pe 29 iulie. Ar mai fi de adăugat că haosul din ultimii opt ani produs de Regimul Băsescu va fi greu de uitat şi de eliminat. Avea dreptate ministrul Culturii dr. Puiu Haşotti când declara că „Decizia Curţii este antinaţională.”
Cam despre jocul făcut ungurimii de Traian Băsescu glosa şi analistul politic Lucian Avramescu, din al cărui editorial despre un „ginerică în secuime” am ales motto-ul de mai sus. CCR şi Băsescu i-au nesocotit pe cei 7,4 milioane de români care-au votat pentru destituirea lui Zeus. Cred în corectitudinea postului de radio Vocea Rusiei, care-a anunţat existenţa unui pact Traian Băsescu-Viktor Orban pentru cedarea Ţinutului secuiesc.
Ce ne rămâne de făcut? Cu răbdare, curaj şi onestitate să continuăm lupta contra nedreptăţilor comise de Regimul Băsescu şi periculoasa „Epocă portocalie”, în aşa fel încât la alegerile din noiembrie şi la cele prezidenţiale din 2014 să nu mai ajungă la Putere duşmanii adevărului şi ai românilor.
Deplâng absenteismul românilor din Transilvania la vot, precum şi pe cel al tineretului bezmetic. Sigur, există şi tineri excepţionali. Nu la ei mă refer. Dar nişte loaze precum Traian Băsescu, ultimul pe lista promoţiei sale de la Institutul de marină „Mircea cel Bătrân” din Constanţa şi anonimul jurist consult al BJATM Bistriţa, Augustin Zegrean, om care n-a fost niciodată judecător, dar activist politic al PDL, care-l pusese vicepreşedinte!, au ajuns să decidă pentru România. Şi aceasta-i ruşinea cea mai mare!
Ion Predoşanu
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here