Cursurile de apă, supravegheate în perioada de ger

265

În aceste zile, reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Gorj supraveghează cursurile de apă din judeţ pentru prevenirea sau reducerea riscului de apariţie a fenomenului de îngheţ având în vedere atenţionarea meteorologică cod galben de ger emisă în aceste zile. Potrivit reprezentanţilor SGA Gorj, în prezent se înregistrează fenomene de îngheţ pe cursurile de apă din judeţ, în special în zona de munte, dar fără a genera probleme majore.
“Fenomene de îngheţ avem, dar nu ca să genereze probleme pe cursurile de apă. Oricum, mai ales acum cu această atenţionare de cod galben de ger avem în atenţie toate cursurile de apă, mai ales pe cele din zona de munte, astfel încât să nu se formeze acele poduri de gheaţă care pot genera fenomene deosebite în tranzitarea viiturii. Zona de munte e cea mai predispusă la aşa ceva mai ales că pârâiaşele nu sunt amenajate, nici nu au mai fost de mult timp asemenea probleme. Dacă apare totuşi fenomenul de îngheţ putem interveni fără probleme pentru deblocare”, a declarat Doina Isar, inginer-şef în cadrul SGA Gorj.
Până pe 25 ianuarie este în vigoare o atenţionare cod galben emisă de Administraţia Naţională de Meteorologie de temperaturi coborâte, ger noaptea şi dimineaţa.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here