Cursurile criticate de la CE Oltenia îl împing la replici dure pe Mircea N. Stoian: “Deputatul Dan Vîlceanu vrea să ne umflăm mușchii comunicării!”

327

•Pe deputat “l-a mâncat fix în partea corpului în care nu poate să se uite când se scarpină”
•Manipulare și loază politică
•Dan Vîlceanu-studiu de caz

Dezvăluirile deputatului liberal Dan Vîlceanu, de săptămâna trecută, legat de cursurile plătite de Complexul Energetic Oltenia pentru ca și cei din conducerea companiei de stat să fie instruiți în “depistarea minciunii și comunicare nonverbală”, susținute la Govora de Mircea N. Stoian(fost coprezentator la Un show păcătos de la Antena 1), au creat discuții la nivel județean. Opinia publică a comparat, imediat, minerii înnoroiți în cariere, cu șefii lor care petrec la astfel de cursuri relaxante, pe banii companiei. Vîlceanu și-a atins astfel scopul, dar a fost taxat dur, ieri, de realizatorul cursurilor respective Mircea N. Stoian, care l-a considerat pe deputat “ipocrit” și “manipulator” neuitând să aducă în prim plan interesele mult vehiculate ale familiei parlamentarului în legătură cu CEO.

Într-o conferință de presă a PNL Gorj, de săptămâna trecută, liderul liberalilor din județul nostru a făcut public că CEO cheltuie bani aiurea pe cursuri de depistare a minciunii, susținute de persoane din rândul “jurnalismului de can-can”, pentru ca șefii companiei să se destindă în stațiuni, gen Govora, asta în timp ce salariații au mari lipsuri la locurile de muncă. “La CEO se fac cursuri cu salariații de depistare a minciunii și de comunicare nonverbală. Aceste cursuri le face domnul Mircea N. Stoian, co-realizator sau invitat permanent al domnului Capatos. Domnul Stoian, jurnalist de presă de can-can, face astfel de cursuri. Să ne spună domnul Boza cât costă și cu cât e plătit domnul Stoian să vină la Govora sau pe unde se mai duc ei. Banii CEO sunt cheltuiți pe cursuri de depistare a minciunii, pe Constantine, Constantine, chefuri și alte lucruri de genul ăsta. Despre asta am ajuns să vorbim când ne gândim la CEO, de oameni care neagă realitatea, neinteresați de condițiile din cariere. Acești oameni sfidează pur și simplu salariații și opinia publică din Gorj. Ne spun că nu s-a inventat nămolul la CEO, că nu trebuie să cumpere foehnuri să usuce nămolul din carieră și că nu trebuie să ne intereseze ce angajări face CEO”, a declarat, joi, președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu. Declarațiile lui Vîlceanu au fost preluate de mass-media și au creat polemică pe rețelele de socializare și chiar un dialog în contradictoriu, la o televiziune, între directorul general al CEO, Sorin Boza, și parlamentarul de Gorj.

Tehnica lui Vîlceanu, la puricat
Abia ieri însă, a aflat și Mircea N. Stoian ce scandal a produs în Gorj postarea sa de pe facebook, legată de workshop-urile la care a participat în vara anului trecut cu conducerea C. E. Oltenia, având ca temă “Tehnici de comunicare nonverbală în leadership și management”.Nu s-a lăsat și i-a dat o replică deputatului de Gorj, în stilul său caracteristic astfel: “acum câteva zile, pe deputatul de Gorj Dan Vîlceanu l-a mâncat fix în partea corpului în care nu poate să se uite când se scarpină și ține neapărat să își umfle mușchii comunicării cu mine. Ipocrit, și manipulator politic de duzină, Dan Vîlceanu încearcă prin trucuri de creșă întru manipulare să insinueze că la Complexul Energetic Oltenia se fac abuzuri și se cheltuiesc banii pe prostii, ca de exemplu cursurile mele de comunicare nonverbală. Cum loaza politică nu se ridică, din punct de vedere al comunicării, din mocirla în care se scaldă porcii din localitatea Bumbești, unde a văzut lumina zilei și a gustat prima oară țuica locală, am să încerc să demontez mecanismele manipulării pe care o practică, folosind exact tehnicile de depistare a minciunii pe care le predau. Cum nu îmi stă în caracter să las omul cu furnicături în părțile moi ale gândirii, am să fac astăzi și o analiză a tehnicilor de manipulare pe care deputatul PNL Dan Vîlceanu le folosește, nu pentru a servi interesele partidului din care face parte, ci pentru a-și proteja interesele personale și ale familiei sale în județul Gorj”. Iar Mircea N. Stoian nu se oprește aici, subliniind că miza ieșirii sale recente în mass-media ar fi “distragerea atenției de la contractele păguboase pentru CEO pe care apropiații deputatului le-au avut cu Complexul Energetic Oltenia și mutarea atenției pe un alt subiect, cu denigrarea directă a actualei conduceri CEO și minimalizarea activității acesteia, pe motiv de refuz întru acordarea de noi contracte, temă izvorâtă din faptul că familiei lui Dan Vîlceanu i s-a cam oprit robinetul afacerilor păguboase pentru CEO, dar benefice pentru el și familia lui, care a avut în ultimii ani profituri cifrate la sute de mii de euro de pe urma contractelor cu CEO. În subsidiar se urmărește discreditarea subsemnatului ca profesionist în comunicare. Voi demonta mecanismele tentativei de manipulare, cu exemple care vin să confirme cele afirmate mai sus”.

Sfat de la Stoian
Stoian mai subliniază că ideea folosită de deputatul de Gorj, că minerii au condiții grele de lucru și că CEO cheltuiește banii pe cursuri inutile ar fi “o abordare populistă de sorginte comunistă, în care muncitorul era căinat și văicărit pentru condițiile grele de muncă, în timp ce ”patronii” se lăfăiau în lux”. Lui Vîlceanu, Stoian îi indică, dacă este interesat cu adevărat de soarta minerilor, să direcționeze 2% din profitul brut pe care l-au avut în urma derulării contractelor cu CEO pentru îmbunătățirea condițiilor de trai și de muncă a celor vizați și pomeniți în conferința de presă.

Mesaj pentru Orban
În final, Stoian îi transmite un mesaj și liderului PNL, Ludovic Orban, legat de acest subiect astfel: “Chiar atât de consistente să fie donațiile familiei Vîlceanu la bugetul partidului încât să puneți lider PNL un ageamiu în ale comunicării ca deputatul Dan Vîlceanu, asumându-vă deliberat riscul unui eșec politic de proporții într-un județ de forță ca Gorjul? O regândire a strategiei de comunicare la nivel local este mai mult decât necesară. Nu de alta, dar vin alegerile și pragul de 10% din voturi s-ar putea să fie un obiectiv imposibil de atins cu asemenea lideri locali de grădiniță politică”.
ANAMARIA STOICA

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here