Cursuri gratuite pentru medici și asistenți

1294

Medicii și asistenții medicali din Gorj, Dolj, Arad și Timiș au posibilitatea de a participa la programe de formare profesională specifică, în cadrul proiectului ‘’Competență și calitate în serviciile medicale prioritare prin formarea specifică a personalului medical în domeniul bolilor infecțioase’’. Proiectul este implementat de Institutul Național de Boli Infecțioase “Prof.Dr. Matei Balș”, în calitate de beneficiar, în parteneriat cu Asociația PartNET – Parteneriat pentru dezvoltare durabilă și se se derulează în intervalul 11 decembrie 2017 -10 decembrie 2020.

Obiectivul general al proiectului ‘’Competență și calitate în serviciile medicale prioritare prin formarea specifică a personalului medical în domeniul bolilor infecțioase’’ este întărirea capacității sistemului național de supraveghere și control al bolilor transmisibile prioritare, prin promovarea unor programe educaționale corelate cu standardele internaționale de calitate și nevoile specifice în domeniu și instruirea a 940 de specialiști implicați în furnizarea de servicii de sănătate prioritare. „Institutul ‘’Prof. Dr. Matei Balș’’, în calitate de beneficiar al contractului de finanțare POCU 91/4/8/108129, aferent proiectului ‘’Competență și calitate în serviciile medicale prioritare prin formarea specifică a personalului medical în domeniul bolilor infecțioase’’, în colaborare cu Sanitas București, recrutează în regiunile SUD-VEST( Gorj și Dolj) și VEST (Timiș și Arad ), un număr de 216 persoane, specialiști în implementarea programelor prioritare de sănătate (medici și asistenți), în vederea participării la programele de formare profesională specifică, în perioada 2018-2020. În calitate de expert regional grup țintă, voi recruta din județele amintite un număr de 51 medici și 165 asistenți medicali. De menționat faptul că, asistenții medicali vor susține cursurile în Târgu-Jiu, iar medicii la Institutul Matei Balș. Toate cheltuielile legate de curs, deplasări, cazare, masă sunt suportate de către beneficiarul proiectului, din fondurile alocate proiectului. Pe perioada celor doi ani de curs, participanții vor avea prilejul să participe la conferințe naționale și internationale, cu tematica specifică. De asemenea, cursurile sunt acreditate de către Colegiul Medicilor și Ordinul Asistenților Medicali, la finalul lor se vor acorda puncte EMC”, a confirmat Valentin Popa, președinte Sanitas Gorj, expert regional grup țintă.
Cei care doresc să participe la cursuri trebuie să îl contacteze pe Valentin Popa la numărul de telefon 0753090222. Deja sunt înscriși peste 60 de asistenți.
Șeful cursului este dr. Adrian Streinu Cercel, iar participanții care vor da dovadă de cel mai bun comportament la curs, vor fi premiați având posibilitatea de a participa la conferințele internaționale care se vor desfășura în cele mai mari capitale europene.
La nivel național, grupul țintă va fi format din 940 de persoane, personal din instituții publice, implicat în implementarea programelor prioritare de sănătate, inclusiv personalul implicat în acțiunile prioritare de sănătate și medici de familie implicați în furnizarea de servicii medicale într-unul dintre domeniile programelor prioritare de sănătate, aflați în relații contractuale cu Casa de Asigurări de Sănătate. Ca și localizare, grupul țintă va fi recrutat la nivel național, în toate cele 8 regiuni de dezvoltare din rândul specialiștilor care furnizează servicii de sănătate în domeniul bolilor infecțioase de maximă importanță biologică (inclusiv boli asociate), în județele: Covasna, Brașov, Mureș, Alba, Constanța, Dambovița, Iași, Bacău, Vaslui, Cluj, Gorj, Dolj, Timiș, Arad și Municipiul București. Valoarea totală a proiectului este de 12.385.993,88 de lei, din care 10.458.155,88 de lei contribuția Uniunii Europene și 1.785.849,64 de lei contribuție din bugetul național. Proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here