Cursuri gratuite pentru 100 de membre Sanitas

440

Federaţia SANITAS din România, în calitate de Beneficiar, în parteneriat cu o societate comercială şi Ordinului Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România, implementează proiectul “Şanse egale pentru acces în carieră” POSDRU/6.3/S/132140, începând cu data de  06.05.2014. Durata de implementare a proiectului este de 18 luni. În cadrul acestui proiect, pe lângă cele 150 de persoane care beneficiază de cursuri de calificare şi recalificare profesională, alte 100 de femei, membre Sanitas, au posibilitatea de a urma cursuri gratuite creditate cu 20 de puncte EMC.

Proiectul „Şanse egale pentru acces în carieră”, derulat la nivelul judeţului nostru de către Sanitas şi OAMGMAMR vine în sprijinul asistentelor medicale oferindu-le posibilitatea de a participa la cursuri gratuite, creditate EMC. „O sută de femei din sindicat vor participa la aceste cursuri, care sunt gratuite şi care le vor aduce 20 de puncte EMC. Cursurile urmează să înceapă şi vor fi parcurse în şase zile, lucrându-se câte opt ore pe zi, online. Sunt patru grupe, a câte 25 de persoane, înscrise pe următoarele specialităţi: Igienă, Management şi legislaţie sanitară, Resuscitare cardio-respiratorie, Prim-ajutor”, a menţionat Valentin Popa, preşedintele Sanitas Gorj.

Obiectivul proiectului
Obiectivul general al proiectului „Şanse egale pentru acces în carieră” îl constituie promovarea respectării principiului egalităţii de şanse şi de gen, a tratamentului şi a accesului egal pe piaţa muncii, prin acţiuni de conştientizare, informare, dezvoltare şi furnizare de programe de calificare/recalificare, specializare/ perfecţionare pentru 1500 de femei, în vederea integrării/ reintegrării şi menţinerii pe piaţa muncii. Dintre acestea, 900 de femei vor participa la cursurile de calificare/ recalificare şi 600 de femei vor participa la programe de formare specifice adresate femeilor din sistemul sănătăţii. Potrivit reprezentanţilor SANITAS, grupul ţintă de 1500 de persoane va fi recrutat din regiunile: Nord Vest, Vest, Centru, Sud Muntenia, Sud Vest Oltenia şi Nord Est.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here