Cursuri de septembrie pentru şomerii gorjeni

253

Pentru luna septembrie, Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj organizează cinci cursuri de formare profesională, la care este aşteptată o prezenţă de peste 100 de persoane: comunicare în limba engleză, comunicare în limba germană, agent de securitate, brutar, dulgher. “Pentru fiecare curs se vor forma grupe de maxim 28 de şomeri. Suntem în perioada de formare a grupelor”, a declarat Diana Văduva, purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.
Gorjenii care beneficiază de indemnizaţie de şomaj sunt obligaţi să participe la programele de formare profesională oferite şi organizate de AJOFM. Persoanele îndreptăţite pot beneficia de servicii de formare profesională gratuite, o singură dată, pentru fiecare perioadă în care se află în căutarea unui loc de muncă. Înscrierile pentru cursurile de calificare, precum şi orice alte informaţii referitoare la formarea profesională se pot obţine de la sediul AJOFM GORJ din Târgu-Jiu, str. Lt. Col. Dumitru Petrescu, nr.1 sau de la agenţiile locale şi punctele de lucru din teritoriu.
Potrivit ultimelor statistici, în baza de date a AJOFM Gorj sunt înregistraţi un număr de 12.291 de şomeri, rata şomajului fiind 8,39 %. Din numărul total de şomeri, 8.870 sunt neindemnizaţi, iar 3.421 primesc indemnizaţie de şomaj.
I.M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here