Cursuri de formare pentru dascălii de la clasa pregătitoare

179

Dascălii gorjeni care vor preda din toamnă la clasa pregătitoare au participat în această perioadă la cursuri de formare profesională. Aceştia au fost instruiţi de patru formatori, aleşi de Ministerul Educaţiei Naţionale în urma unei selecţii naţionale.

La începutul acestei săptămâni au fost demarate cursuri de formare a cadrelor didactice care, din următorul an şcolar, vor preda la clasa pregătitoare. La nivelul judeţului Gorj, la aceste cursuri au participat 100 de cadre didactice.
„În perioada 15-19 iulie, în mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, s-au desfăşurat cursuri de pregătire a profesorilor care vor preda la clasa pregătitoare. Aceştia au fost împărţiţi în patru grupe a câte 25 de cursanţi iar de pregătirea lor s-au ocupat patru formatori”, a precizat Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj. Formarea cadrelor didactice se realizează în cadrul proiectului „Organizarea interdisciplinară a ofertelor de învăţare pentru formarea competenţelor cheie la şcolarii din clasele I-IV-program de formare continuă tip blended-learning pentru cadrele didactice din învăţământul primar”, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here