Cursuri de formare pe fonduri europene pentru învăţători şi profesori, la Liceul Tehnologic Bîlteni

3513

Liceul Tehnologic Bîlteni a devenit recent Centrul de formare a cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial, graţie accesării unui proiect pe fonduri europene.

Începând cu acest an școlar Liceul Tehnologic Bîlteni, Școala Gimnazială „Gheorghe Tătărăscu” din Târgu-Jiu şi Şcoala Gimnazială „Gheorghe Uscătescu” din Târgu-Cărbunești sunt Centre de formare a cadrelor didactice din învățământul primar și gimnazial.În perioada 2 septembrie – 1 noiembrie 2019, Casa Corpului Didactic Gorj în colaborare cu Casa Corpului Didactic Olt derulează proiectul „Curriculum relevant Educaţie Deschisă pentru Toţi (CRED)”. Proiectul este co-finanțat din Fondul European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritară 6, Educație și Competențe, Apel de proiecte POCU/254 /6/20/118327. Parteneri ai proiectului sunt: Institutul de Științe ale Educației, Casa Corpului Didactic Brașov, Casa Corpului Didactic Botoșani, Casa Corpului Didactic Buzău, Casa Corpului Didactic Teleorman, Casa Corpului Didactic București, Casa Corpului Didactic Timiș și Casa Corpului Didactic Cluj. Perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2017 – noiembrie 2021.
În perioada 2 septembrie – 31 octombrie 2019 participă la cursuri prima grupă de 20 de cadre didactice din învățământul primar de la Liceul Tehnologic Bîlteni, Școala Gimnazială „Nicolae Tomovici” din Plopşoru şi Școala Gimnazială „Țînțăreni”. Cursurile se desfășoară în Laboratorul de Informatică și în Amfiteatrul „Dincă Schileru” al Liceului Tehnologic Bîlteni. Cadrele didactice participante vor primi un certificat de perfecționare cu 30 de credite profesionale transferabile şi bursă profesională. Liceul Tehnologic Bîlteni asigură spațiile şi logistica necesară desfășurarii cursurilor de formare. Fiecare centru de formare a fost dotat cu o tablă interactivă, un copiator color, un videoproiector, un ecran de proiecție și un laptop.
Izabella Molnar

2 COMENTARII

  1. Eu am fost elev la acest liceu sectia real cind el a fost infintat acum 52 de ani.Am avut ca profesor de mat p
    e C.Margineanu si Pircalaboiu. la chimie pe Comanescu la romana pe Bicoi.nu mai stiu daca mai traiesc. Am studiat Fac.de medicina Bucuresti 1970-1976 apoi specialitatea in neurologie Spitalul nr 9. Am parasit Romania pe timpul lui Ceausescu .Inca lucrez ca neurolog in Montreal.Acest liceu pe timpul studentiei mele era foarte bun avind multi colegi ingineri profesori avocati medici.Va felicit ca purtati flamboul acestui liceu mai departe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here