Cursanţii UCB, în proiectul „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”

192

Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu îşi va consilia studenţii pentru a se angaja mai uşor în momentul finalizării studiilor. Aceasta după ce U.C.B. Târgu-Jiu a câştigat un proiect intitulat „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine”. Obiectivul general al proiectului constă în îmbunătăţirea inserţiei pe piaţa muncii în domenii profesionale, relevante specializării studiate şi propriului set de competenţe, prin dezvoltarea aptitudinilor de muncă a 5000 de studenţi, ca urmare a participării la un program integrat de consiliere şi orientare profesională.

Proiectul  „Studenţii de azi, profesioniştii de mâine” este coordonat de Universitatea de Vest, Timişoara şi va fi implementat în parteneriat cu Universitatea  „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea din Oradea, Universitatea din Bucureşti, Academia de Studii Economice din Bucureşti și Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi. Proiectul a fost declarat câştigător cu 96 de puncte dintr-un maxim de 100 şi are un buget estimat de peste 20 de milioane de lei, fiind nu doar cel mai bine punctat proiect, ci şi cel mai valoros din punct de vedere financiar.
750 de studenţi de la UCB, în proiect

Este estimat ca la proiect să participe 750 de studenţi din cadrul Universităţi „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu. „Ne-am propus să lucrăm în permanenţă la îmbunătăţirea gradului de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor Universităţii, aceasta fiind una dintre priorităţile noastre. Ne dorim ca absolvenţii noştri să-şi găsească cât mai repede un loc de muncă în domeniul în care au studiat, Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu preocupându-se permanent de îmbunătăţirea gradului de integrare pe piaţa muncii a absolvenţilor”, a declarat Ştefan Ghimişi, coordonatorul proiectului din partea Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu.
Principalele activităţi la care vor lua parte studenţii sunt cele de consiliere şi orientare în carieră (conferinţe de management al carierei, sesiuni de evaluare generică a aptitudinilor, sesiuni de evaluare specifică a aptitudinilor şi construirea planului de dezvoltare profesională). De asemenea, vor avea loc vizite de studiu la companii relevante pentru domeniul de specializare al studenţilor, prin intermediul cărora se intenţionează dobândirea de cunoştinţe practice privind modul de organizare şi funcţionare a unor entităţi economice, pentru 5000 de studenţi.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here