Cursanţii Camerei Agricole Judeţene încep examenele la jumătatea acestei luni

177

Începând cu data de 16 ianuarie şi până pe data de 29 ianuarie 2013 gorjenii care s-au înscris la cursurile derulate de Camera Agricolă Judeţeană Gorj vor susţine examenele de absolvire. Instituţia are în derulare, în acest moment, mai multe cursuri de formare într-o specializare din domeniul agricol. Este vorba despre cursuri pentru: lucrător în creşterea animalelor, apicultor, lucrător în cultura plantelor şi legumicultor.

Prin cunoştinţele dobândite la cursuri, viitori fermierii îşi îmbunătăţesc performanţele în activitatea agricolă pe care o desfăşoară sau o vor desfăşura. Producătorii agricoli sau alte persoane care intenţionează să desfăşoare activităţi agricole şi doresc să urmeze cursuri de pregătire profesională, se pot adresa Camerei Agricole Judeţene Gorj. După ce persoanele au absolvit cursurile de formare profesională şi au primit un atestat în acest sens, pot accesa fonduri europene. “Cursurile au început încă din luna octombrie. Este vorba despre cursuri pentru: lucrător în creşterea animalelor, apicultor, 2 cursuri pentru lucrător în cultura plantelor şi legumicultor. Taxa de înscriere este de 50 de lei, cursurile sunt autorizate. Pe parcursul lui 2013 vom organiza în jur de 30 de cursuri”, a precizat Mioara Low, inginer în cadrul Camerei Agricole Judeţene.

Primul examen, la Primăria Hurezani
Unitatea are activitate pe toată raza judeţului prin intermediul celor 15 centre locale din localităţile Polovragi, Baia de Fier, Prigoria, Bengeşti-Ciocadia, Scoarţa, Hurezani, Stejari, Cruşeţ, Băleşti, Vagiuleşti, Peştişani, Tismana, Turcineşti, Stăneşti şi Crasna.
Andrada Bărăitaru
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here