Cursă pentru play-off

243

Handbalul revine dintr-o pauză în care Bozo Rudic a încercat să resusciteze Energia dorindu-și să ajungă cu ea în play-off. Prima piatră de încercare este echipa reșițeană HC „Adrian Petrea”.

Neînvinsă în ultimele cinci partide de campionat, Energia are mare nevoie să pună încă un rezultat pozitiv în această serie, o eventuală victorie putând fi considerată drept înscrierea echipei gorjene pe lista pretendentelor cu șanse importante la accesul în play-off. După o perioadă de pregătire cu doar trei jocuri amicale, două împotriva Potaissei și unul contra divizionarei secunde din Cluj, Energia nu pare a avea toate reglajele făcute, însă antrenorul Bozo Rudic nu are de ales: „Nu am avut cu cine juca, doar două amicale cu Turda şi unul cu Clujul. Mai era Reşiţa pe aproape cu care puteam juca, dar nici eu şi nici ei nu au vrut să joace cu noi, iar accidentările ne-au făcut să ne antrenăm în regim de meci, 6 contra 6. Asta e situația, suntem gata de meci. E un meci foarte important pentru noi, nu e decisiv, dar avem şase meciuri foarte grele, de foc. Primul este cel mai important. Să intrăm bine în meciuri, să câştigăm”, a declarat antrenorul Energiei.

Accidentările nu-i ocolesc deloc
Ca și în sezonul trecut, Energia nu-și poate folosi toți jucătorii, antrenorul echipei gorjene având parte de o serie de jucători indisponibili. „Meciul cu Reşiţa nu ştiu cum îl vom aborda. Avem probleme cu Mănescu, Ţuţu, ei doi au mici probleme, mai este şi Acatrinei care acuză mici dureri la spate”, se plânge Bozo Rudic. Acesta întrevede un meci dificil în compania reșițenilor, dar crede că are cheia pentru a deschide calea unui rezultat bun pentru Energia: „Va fi un meci foarte greu, dar nu este un meci de speriat, nici Reşiţa nu este o echipă care nu poate pierde. După ce am văzut meciurile lor formează o echipă disciplinată care nu pierde uşor mingea. Sunt periculoşi pe contraatac şi faza a doua, pe atac poziţional au răbdare şi nu se grăbesc. Au tărie de caracter, la meciul cu CSM-ul au fost conduşi cu 7 goluri şi nu au cedat. Am văzut nişte slăbiciuni şi sper să le fructificăm noi”, a mai spus antrenorul sârb. Acesta crede că echipa reșițeană are un ușor avantaj din faptul că deja are un meci oficial disputat, dar și timp suficient pentru a-și reface forțele: „Cei de la Reşiţa au avut timp destul să se odihnească. Au jucat bine la CSM, chiar dacă au declarat că nu-i interesează Cupa. Noi am avut doar trei meciuri amicale, aş fi vrut cel puţin şase partide”, a mai spus Rudic.

Baza pe apărare
În pauza de iarnă, Energia a schimbat câteva lucruri în abordarea tactică, Bozo Rudic anunțând unele modificări în sistemul de apărare în special: „Am schimbat ceva în joc, atât în apărare, cât şi în atac. Încercăm ceva nou, nu vreau să spun ce, pregătim tactic ambele meciuri care vin, Reşiţa şi Dinamo. Nu avem timp să pregătim meciul cu Dinamo, vine la două zile. Sper să jucăm bine pe apărare şi atac, aveam nevoie de mai multe meciuri amicale. Vrem să fim eficienţi în atac şi mult mai atenţi în apărare. Din punctul meu de vedere meciurile se câştigă cu apărarea, dacă luăm 30 de goluri e greu să câştigi mai ales dacă nu joci acasă. Trebuie să ţinem scorul mai jos de 25-26 goluri primite”, a declarat antrenorul echipei târgujiene.
Meciul dintre HC „Adrian Petrea” Reșița și Energia se dispută în această seară, la Reșița, cu începere de la ora 18.00 și va fi arbitrată de cuplul de arbitri buzoieni Băducu / Voicu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here