Curs de formare pentru scrierea proiectelor Erasmus+

563
Students hear a comparative law lecture of the Faculty of Law at Leipzig University in Leipzig, Germany, 15 October 2013. More than 7,000 young people start their studies at Germany's second oldest university these days. Photo: JAN WOITAS

Agenția Națională de Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale organizează luna aceasta, la Slatina, cursul de formare pentru scrierea proiectelor de parteneriat strategic în programul Erasmus+.

“parteneriatE+” este un curs de formare pentru scrierea proiectelor de parteneriat strategic în programul Erasmus+. Domeniile vizate sunt: educația adulților, educație școlară, formare profesională (VET), învățământ universitar și tineret. Cursul se va desfăşura în perioada 20 – 22 ianuarie 2016, iar cei interesaţi se pot înscrie până la data de 13 ianuarie, ora 23.59. Acest curs de formare se adresează managerilor sau membrilor în echipe de proiect și reprezintă o organizație sau instituție eligibilă care nu a mai coordonat proiecte de parteneriat strategic aprobate în România prin programul Erasmus+, care sunt dispuși să dezvolte proiecte de parteneriat strategic ERASMUS+ în organizația/instituția reprezentată cu impact la nivel organizațional și comunitar, au o poziție în organizație/instituție care le permite să înțeleagă nevoile de dezvoltare ale acesteia, nevoile de învățare ale membrilor și beneficiarilor și modul în care un proiect Erasmus+ poate răspunde acestor nevoi, au autoritatea și capacitatea de a valorifica în organizație/instituție competențele dobândite la curs prin scrierea și implementarea unui proiect Erasmus+, pot să își asume participarea la toate cele 3 zile de curs și sunt dispuși să completeze integral formularele de candidatură şi de evaluare acordând seriozitate și timp fiecărui câmp. Scopul cursului este să dezvolte competențe de proiectare și planificare a unui proiect de parteneriat strategic în cadrul programului Erasmus+. La finalul cursului participanții se vor familiariza cu specificul programului Erasmus+ și al proiectelor de parteneriat strategic, vor înțelege care sunt oportunitățile programului pentru a face legătura cu nevoile organizației/instituției lor, vor formula obiective, activități și rezultate ale proiectului și vor înțelege modul în care acestea se corelează pentru a crea impact şi vor înțelege care sunt informațiile relevante de completat în rubricile din formularul de candidatură. Temele ce vor fi abordate în cadrul acestui curs sunt următoarele: „Prezentare și context Erasmus+”, „Analiză de nevoi”, „Eligibilitate și obținere cod PIC”, „Activități de învățare și forme de recunoștere a rezultatelor învățării”, „Rezultate proiect”, „Diseminare și exploatare a rezultatelor”, „Impactul proiectului”, „Monitorizare și evaluare”, „Sustenabilitate”, „Lucru în parteneriat” şi „Reguli financiare și buget”.

Criterii de selecţie
Selecţia candidaţilor în vederea participării la curs se va face pe baza mai multor criterii: rolul în organizația/instituția reprezentată, justificarea motivației de a participa la curs, argumentarea nevoii organizaționale/instituționale, calitatea propunerii de proiect, organizația/instituția urmărește includerea socială prin implicarea persoanelor din mediul rural, cu dizabilități sau de etnie romă. La selecție se va urmări prezența unui număr cât mai mare de organizații/instituții. Astfel participarea celei de a doua persoane din aceeași organizație/instituție este posibilă doar în cazul în care la termenul limită nu s-au înscris suficiente organizații/instituții reprezentate. Rezultatele selecției vor fi publicate după finalizarea termenului limită în pagina evenimentului. Pentru curs nu se percepe taxă de participare, iar costurile pentru serviciile de formare sunt acoperite de ANPCDEFP – Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. La final se va elibera online un certificat de participare la curs participanţilor care îndeplinesc cumulat următoarele două condiţii: au fost prezenţi la cel puţin 15 din cele 18 ore de curs (10 din cele 12 sesiuni de lucru) şi au completat formularul de evalure online în termen de maxim o săptămână de la încheierea cursului.
Roxana Lupu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here