Curați ca lacrima, 16 gorjeni s-au dus de bunăvoie la închisoare

293

Reprezentanții Penitenciarului Târgu-Jiu au organizat, ieri, un eveniment mai puțin obișnuit. De ”Ziua Porților Deschise”, 16 gorjeni curioși să afle ce se întâmplă în spatele gratiilor au intrat de bunăvoie în închisoare, între orele 09.00- 12.00, însă după ce au fost supuși unui control corporal. Telefoanele și bagajele au fost interzise. Aceștia au fost însoțiți permanent de angajații penitenciarului.
penitenciar (3)”Evenimentul a avut drept scop prezentarea penitenciarului și a specificului activității desfășurate de către personalul de specialitate. Accesul vizitatorilor s-a făcut pe baza documentelor de identitate valabile, iar la intrarea în incinta locului de deținere, aceștia trebuie să se supună efectuării controlului anti-terorist și să predea, pentru a fi păstrate pe toată durata vizitei, bagajele voluminoase, bunurile și obiectele. La această activitate nu au putut să participe persoanele care au interdicție de acces în Penitenciarul Târgu-Jiu, conform perioadei indicate, potrivit legii. Nu pot vizita penitenciarul persoanele sub 18 ani, precum şi cele care se află sub influenţa băuturilor alcoolice”, a precizat Marius Oborocea, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Târgu-Jiu.
penitenciar (4)Cele 16 persoane, printre care s-au aflat și copiii unor angajați ai penitenciarului și colegi ai acestora, au vizitat sectorul administrativ, sălile de acordare a dreptului la vizită fără dispozitiv, cluburile și sălile de clasă, camera de video-conferință, punctul comercial, centrala termică, curtea de forță, baza sportivă, două camere de deținere, infirmeria, cabinetul medical, cel al psihologului și capela.penitenciar (6)

Evenimentul a avut loc în contextul în care, cu o zi înainte de acest eveniment, pe 29 iunie, Administrația Națională a Penitenciarelor sărbătorește “Ziua lucrătorilor din penitenciarele din România”, ”sub patronajul spiritual al Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, ocrotitorii sistemului”.
Loredana Fîciu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here