Cuplurile infertile vor putea beneficia de fertilizare in vitro gratuită şi în 2016

353

Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii ar putea continua şi anul viitor, după ce în acest an sute de cupluri s-au înscris în program. Eligibile sunt cuplurile care nu au avut posibilitatea de a se reproduce fără a folosi mijloace anticoncepţionale timp de un an de activitate sexuală neprotejată, sau cărora li s-a diagnosticat o afecţiune incompatibilă cu reproducerea pe cale naturală, de către un medic specialist în obstetrică-ginecologie cu competenţe în tratamentul infertilităţii cuplului şi reproducere umană asistată medical.

În acest an, zece clinici derulează Programul gratuit de fertilizare in vitro şi embriotransfer al Ministerului Sănătăţii. Oficialii MS estimează că 300 de cupluri beneficiază de acest program, iar în funcţie de adresabilitate, dar şi de fondurile alocate Sănătăţii, suma poate fi majorată în urma rectificărilor bugetare. Astfel, programul va continua şi anul viitor.
Comisia de specialişti desemnată prin Ordin de ministru a încheiat procesul de selecţie a unităţilor sanitare care au îndeplinit criteriile de eligibilitate stabilite pentru 2015-2016.
Clinicile selectate în program sunt: Clinica Promed System SRL (Spitalul Wellborn) Târgovişte, SC Life Line—Medical Center SRL Bucureşti, SC Medlife SA Bucureşti, Clinica Medicală Gynera SRL Bucureşti, SC Biogenesis IVF SRL Bucureşti, SC Clinica Polisano SRL Sibiu, Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sârbu” Bucureşti, SC BABE SRL Sângeorgiu de Mureş, SC Gynatal SRL Timişoara SC LID Medical Center SRL Bucureşti.
Direcţiile de sănătate publică vor încheia contractele cu unităţile sanitare selectate pentru demararea procedurilor de fertilizare.
Printre criteriile de eligibilitate se află și cel de vârstă, cuplul să fie relativ tânăr, sub 40 de ani, să aibă hormonul AMH peste 1, să nu mai aibă alți copii.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here