Cupă vrea să aşeze comuna lui Brâncuşi pe harta turistică a ţării

168

Pe lângă acţiunile umanitare cu care a obişnuit deja gorjenii, candidatul ARD pe Colegiul 1 de Deputaţi, a mai bifat ceva.

A reuşit să convingă cetăţenii din Peştişani că îi va ajuta punând umărul la deblocarea unor investiții de infrastructură, generată de lipsa finanțării, Cupă promiţând că se va gândi, împreună cu echipa sa, la un amplu program care să permită așezarea reală pe harta turistică a României a comunei natale a sculptorului Constantin Brâncuși, aspect ignorat până acum cu desăvârșire de cei care au condus până astăzi destinele zonei. Cupă a liniştit cetăţenii şi în legătură cu starea de provizorat și incertitudine existentă la Primăria Peștișani după reținerea primarului ales, Florin Pavel.

Godineştiul are nevoie de infrastructură
La Godinești, Ion Cupă a constatat încă odată că este nevoie de finanțarea urgentă a unor lucrări de infrastructură, și de crearea de locuri de muncă pentru localnici iar la Tismana, la întâlnirea organizată în comunitatea de rromi, finanţistul a garantat că se va implica personal, alături de noua echipă de parlamentari gorjeni, pentru actualizarea și aplicarea efectivă a Strategiei guvernului de îmbunătățire a situației romilor. Cupă a promis că va urmări asigurarea de către stat a unei protecții sociale reale pentru această categorie defavorizată de populație, reducerea cazurilor de discriminare, întâlnite preponderent în cazul angajatorilor ce refuză încadrarea în muncă a rromilor, scăderea abandonului școlar și eliminarea oricăror forme de segregare, adică de constituire a unor clase de elevi pe criterii etnice.
A.S.
 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here