Cupă de mită electorală, aruncată pe aripile vântului!

350

Şi eu port prenumele de Ion, cum se zice în popor, nume de slugă. Nu a PDL-ului, aşa cum mai sunt încă destui. Unul dintre ei, altfel băiat bun, le-a rămas fidel celor care i-au dat un os de ros. Cupa de excavator i-ar fi fost prea mică pentru a duce într-o curte toată mita electorală. Vreo sută de geci faine, groase, cu mâneci şi fără mâneci, rucsacuri, fulare, brichete şi cizme. Şi ce-o mai fi fost în cele portbagaje. Care-au ţinut loc de Cupă.

Mă rog, nu-i singurul care-a oferit cu dărnicie mită electorală. Mult mai mare de 10 lei, aşa cum stabilise Guvernul Ponta o limită a decenţei. De care n-a ţinut nimeni seama. Să-l amintim pe ştiurliubaticul de Dan Diaconescu, cu dosar penal şi pentru mită electorală, dar şi pentru falsuri în declaraţii la privatizarea Oltchim. Vorba aceea, cine poate oase roade cine nu nici carne macră! Per total, şi luând exemplul unei singure localităţi, tot USL a ieşit în câştig. Numai că putea fi mult mai bine şi scorul mult mai clar. În favoarea sa. Dacă mai amintesc şi de o manifestare organizată de acea organizaţie a PSD din localitatea cu pricina pentru crescătorii de animale din Gorj, dar transformată într-o lansare a candidaţilor Ion Ruşeţ şi Ion Cupă, ambii de la ARD, vă daţi seama că ceva îi putred. Şi nu în Danemarca, aşa cum glăsuia Shakespeare, ci chiar la noi în Gorj. Unde un ins semnalizează stânga, adică PSD, râvnind la preşedinţia acelei organizaţii PSD conduse de ec. Ion Poenaru, dar la microfonul manifestării de la Pensiunea „Casa Brâncuşi” face campanie de ARDe! Ce să mai zici? C-aşa-i în tenis! Bănuiam că vom trece printr-o perioadă de acalmie, iar Guvernatorul Traian Băsescu se ia cu treburi de doi lei şi amână discuţiile politice. Numai el lipsea de la decernarea Premiului Nobel pentru Uniunea Europeană. Primul ministru al Marii Britanii, David Cameron, om cu scaun la cap, nu şi-a permis să piardă vremea la protocoalele respective. El chiar îşi apără interesele naţionale ale Marii Britanii. În schimb, cel ce se crede „Zeus”, mimează grija faţă de ţara lui. De parcă n-ar fi şi a noastră. A celor lăsaţi cu salarii ciuntite cu 25%, şi pensiile micşorate, adică impozitate ilegal de Guvernul PreşBăsescu-Boc. Chestiuni reparate cu greutate de actualul guvern.
P.S. Despre negocierile cu UDMR, proorocite cu o zi mai înaintea alegerilor chiar de la Budapesta, v-aş ruga să aveţi răbdare şi înţelegere. NU s-a negociat nimic, nu înseamnă că UDMR va fi la guvernarea viitoare şi aşa mai departe. Premierul a fost sunat de Kelemen Hunor, liderul UDMR, şi bine-a făcut că a acceptat începerea negocierilor. Cum mai spuneam, un bob zăbavă!
Ion Predoşanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here