Cupa a trecut, emoțiile continuă în campionat – Geamănu: „Performanța din Cupa României nu mă face să fiu foarte bucuros”

399

Echipa de handbal a Energiei a realizat o performanță notabilă în Cupa României, acolo unde a ajuns până în finală, însă oficialii gorjeni nu au timp și nici motive prea mari de sărbătoare, situația din campionat fiind una care necesită în continuare o atenție deosebită.

Victoria din partida cu HC Odorhei a făcut ca sezonul prost al Energiei să devină puțin mai dulce, mai ales dacă echipa va putea grație acestei performanțe să joace și în cupele europene. Antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, consideră că gruparea sa a făcut un turneu foarte bun la Baia Mare obținând maxim din ce putea echipa la acest moment: „Ca de obicei, suntem nașii celor din Odorhei. Am făcut un meci bun în semifinală, băieții și-au dorit să joace finala. Dar în finală nu am mai avut cartușe din punct de vedere fizic. Au avut cei de la Minaur, au avut de partea lor și un public senzațional, iar atmosfera a fost senzațională. Organizarea a fost foarte bună. Din punctul nostru de vedere, a fost maxim ce am putut realiza. După tot sezonul acesta dezastruos putem să prindem un loc de cupă europeană”, a declarat antrenorul echipei târgujiene.
Acesta a ținut să remarce jocul bun al echipei din semifinala cu HC Odorhei, cu un plus pentru trei dintre jucători, care s-au evidențiat pe parcursul meciului: „Mota, Antonaru, Sifre ne-au ajutat să ajungem în finală, dar toată echipa o remarc pentru jocul din semifinale”, a mai spus Andrieș.

Jocul, în creștere
Președintele secției de handbal a clubului gorjean, Benedict Geamănu, în ciuda rezultatului bun din Cupa României, recunoaște că gândurile îi zboară tot la confruntările din campionat, play-out-ul fiind cel care va hotărî soarta echipei: „Mă bucur pentru ce am realizat, dar eu mă gândesc tot la campionat. Performanța din Cupa României nu mă face să fiu foarte bucuros. De săptămâna viitoare încep marile probleme ale momentului. Ultimele rezultate sunt îmbucurătoare, dar cu revenirea lui Mota echipa joacă bine. Antonaru este într-o formă bună, iar asta mă face să cred că vom ieși cu bine la liman. Suntem într-o situație în care nu ar fi trebuit să fim”, a declarat oficialul târgujian.

Calcule pentru play-out
Situația echipei gorjene în campionat nu este deloc una roz. Energia mai are de disputat un meci din sezonul regulat, însă acesta nu le poate aduce puncte și pentru play-out, așa cum Suceava și Timișoara au posibilitatea. În ultima etapă din sezonul regulat, la Suceava are loc un meci care poate schimba multe date în ceea ce privește calculele retrogradării. Gazdele vor primi vizita echipei din Timișoara și niciun rezultat nu pare să placă prea mult Energiei: „Trebuie să ne facem griji pentru că meciurile din play-out sunt grele, două echipe au puncte mai multe ca noi, pot fi chiar trei dacă Suceava bate acasă pe Timișoara. Și atunci situația este destul de îngrijorătoare. Acum aș vrea să câștige Suceava, chiar dacă fac 12 puncte, dar ne putem bate să scăpăm de baraj. Dacă învinge Timișoara situația se îngreunează mult, Vaslui va avea 19 puncte, Timișoara 15 puncte și noi 9 puncte, iar ca să aducem una din cele două echipe sub noi va fi foarte greu. Dacă bate Suceava cresc și șansele la retrogradare, dar avem șanse să scăpăm de baraj. Vreau să depindem doar de noi, de rezultatele noastre. Nu mă gândesc că vom retrograda, dar este posibil să ajungem la baraj”, a analizat Geamănu situația din subsolul clasamentului Ligii Naționale de Handbal Masculin cu o etapă înaintea finalului sezonului regulat.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here