Cumpără materiale și echipamente anti-Covid cu bani europeni

955

Spitalul Orășenesc Novaci intenționează să achiziționeze materiale consumabile și echipamente pentru protecție COVID-19 în valoare totală de 238.000 lei fără TVA. Contractul este divizat în 3 loturi: combinezoane de protecție, halate de unică folosință, mănuși chirurgicale nesterile și dezinfectant pentru suprafețe și mâini. Achiziția se face pe baza unui program finanțat din fonduri europene.
În contextul epidemiologic actual, Spitalul Orășenesc Novaci este desemnat centru suport COVID-19, punând la dispoziție 25 de paturi pentru pacienții testați pozitiv cu noul coronavirus.
„Prin dotarea unității cu echipamente de protecție se urmărește posibilitatea acordării de servicii medicale în condiții de siguranță impuse atât de distanțarea socială/fizică, de prevenirea răspândirii cu virusul SARS-CoV-2, precum și din realizarea în condiții de siguranță a actului medical în contextul epidemiologic actual. Prin dotarea cu echipamente de protecție care vor fi utilizate in mod direct atât pentru prevenirea infectării, cât și în tratarea infectării cu COVID-19, se va îmbunătăți capacitatea de îngrijire și tratament a pacienților”, se arată în caietul de sarcini.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here