Cumnatul lui Bârcă are contractul de muncă desfăcut pentru abatere gravă

305

Scandalul de la Serviciul Public de Gospodărie Comunală(SPGC) Turburea continuă, şi după ce primarul Ion Bârcă şi cumnatul acestuia, Cosmin Becheru, s-au ales cu câte un dosar penal, făcut la solicitarea fostului director al SPGC-ului, demis în ziua conflictului, de către primar. Marian Badea nu s-a mulţumit însă să le facă plângeri penale celor doi, că miercuri, deşi nu mai era în funcţie, i-a desfăcut, pentru a doua oară, contractul de muncă lui Becheru, instalat de altfel de Bârcă, în locul său la cârma societăţii primăriei. Interesant este că, cu ceva vreme în urmă, Badea, Becheru şi Bârcă era colegi la PDL Turburea, acum din urganizaţie mai făcând parte doar fostul şef al SPGC-ului.

Becheru, eliminat din PDL înainte de alegerile parlamentare, a mai fost dat o dată afară de Badea, dar a reuşit să-şi obţină, în instanţă, postul astfel pierdut. Este vorba despre postul de instalator la SPGC, funcţie pe care acesta, în fapt, nu o presta ci muncea ca şofer pe ambulanţa Serviciului de Permanenţă din localitate. Pe baza deciziei instanţei judecătoreşti, Bârcă l-a instalat însă pe Becheru, nu instalator ci şef la SPGC, deşi hotărârea nu spunea asta ci stabilea ca reclamantul să fie reangajat de societate pe fostul post. Reamintim că, în urma incidentului cu ştampila, Bârcă l-a numit pe Becheru, prin dispozie, şef al SPGC.
La o zi după incident, Badea l-a destituit însă pe Becheru din funcţia în care a fost numit, apelând la REVISAL.

Abuz după abuz
Procedura a fost realizată de vicepreşedintele PDL Turburea, Marian Badea, chiar dacă acesta nu mai deţine funcţia în cauză de la începutul acestei săptămâni.
Astfel se continuă conflictul dintre părţi, în condiţiile în care reprezentanţii Camerei de Conturi fac verificări la Primăria Turburea. Există posibilitatea ca în urma controlului în curs să se depisteze însă o serie de acte care atestă încasarea unor bani de la localnici care au aterizat în buzunarele foştilor casieri ai societăţii şi foştilor şefi ai SPGC-ului, vorbim de Cosmin Becheru, Nicolae Vătuiu şi Sorin Dinu.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here