Cumnata deputatului PDL Udrişte, face legea la Confecţia

146

Georgeta Udrişte, cumnata deputatului PDL Gheorghe Udrişte, fost director la Metrorex, este acuzată de o parte a salariatelor SC Confecţia SA că face presiuni asupra lor, pe motiv că din cauza respectivelor angajate ar fi venit inspectorii ITM Gorj, marţi, în control la unitate.

Udrişte este şefă a Atelierului situat la parterul fabricii de confecţii, iar miercuri ar fi mustrat una dintre angajate pe motiv că a semnat iniţiativa sindicatului reprezentativ de a solicita sprijinul inspectorilor ITM pentru dezamorsarea tensiunilor existente între angajaţi şi şefii de la Confecţia. Angajata în cauză este membră de sindicat, în ajutorul ei intervenind, de urgenţă, lidera Cristina Sîrbu, care critică presiunea pusă de Udrişte asupra angajatelor atelierului de la parter.

Frăţeşte la şefia Confecţia
De altfel, acuzele lui Sîrbu nu se îndreaptă numai asupra lui Udrişte ci şi asupra directoarei economice, Maria Mamară, sora directorului fabricii, şef aflat în concediu tocmai în timpul conflictului din unitate. Mamară, deşi nu îi scrie asta în fişa postului, a devenit şi ,,portăriţă” a fabricii, aşteptându-i în fiecare dimineaţă pe angajaţi, cu condica, la intrarea în Confecţia. Mamară consideră astfel că, prin prezenţa sa, va intimida angajatele care au salarii de sub minimul pe economie. Sârbu i-a transmis de altfel, de la începutul acestei săptămâni, directoarei Mamară să se prezinte cu celebra condică şi la ieşirea din schimb pentru a ponta orele suplimentare neplătite făcute de salariate la cererea directă a şefilor lor.

Control în curs
Reamintim că marţi la Confecţia s-au prezentat inspectori ai ITM Gorj în control, asta urmare a sesizării scrise făcute de aproximativ 160 de salariaţi. Aceştia au stat de vorbă cu angajaţii de la Confecţia şi au cerut documente justificative şefilor fabricii, acţiunea de control nefiind finalizată. Cristina Sîrbu susţine că, în opinia sa, şefilor Confecţia li se va mai da o amendă, ca altele similare, deoarece aceştia au rotunjit salariile oamenilor până la minimul pe economie adăugând la sumă, în mod incorect, sporul de vechime şi cel de export, calculat la 10% din venit.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here