Cum vor fi identificați alegătorii în secțiile de votare

829

Alegerile de duminică au loc în condiții speciale, în contextul pandemiei de COVID-19. Este obligatorie purtarea măștii în secțiile de votare pentru toți participanții la procesul electoral. Alegătorii care vor veni la vot în ziua alegerilor locale din 27 septembrie vor trebui să își dea masca jos de două ori, preț de câteva secunde, pentru a putea fi identificați de operatorul de tabletă și de președintele secției de votare.
„Alegătorul va fi instruit să poziționeze actul de identitate sau documentul de identitate în suportul terminalului informatic, astfel încât datele sale de identificare să poată fi preluate în Sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal – SIMPV; dacă acest lucru nu este posibil, operatorul de calculator va realiza această procedură, după care își va dezinfecta mâinile prin aplicarea unei soluții dezinfectante pe bază de alcool sau va schimba mănușile”, a decis Guvernul.
„În vederea identificării de către operatorul de calculator și de către membrii biroului electoral al secției de votare, alegătorul va fi instruit să își îndepărteze pentru scurt timp masca spre a fi identificat, la o distanță de minimum 1,5 metri față de operatorul de calculator și membrii biroului electoral al secției de votare; după identificare, alegătorul își va repoziționa masca, astfel încât să acopere nasul și gura”, este una dintre regulile care se aplică la alegerile de duminică.
De asemenea, în sala de vot nu vor intra mai mult de cinci persoane.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here