Cum tratezi bolile de piele

511

remediiNatura ne oferă de fiecare dată alternative sănătoase numai ca noi să ştim să profităm din plin de ele, atunci când avem nevoie. E adevărat că remediile din plante sunt de durată, dar cu perseverenţă vom putea trece peste problemele de sănătate.

Spirulina

Spirulina conţine aminoacizi importanţi de care corpul nostru are nevoie.

Conţine foarte mult iod dar şi fier, calciu, natriu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, zinc, fosfor, seleniu. Aceste alge din adâncul mării au şi numeroase vitamine cum sunt cele din complexul B, vitamina C şi E. Sunt o sursă naturală de vitamina A.

musetelSpirulina conţine în cantităţi mari acid linoleic. Are un rol important în reglarea tensiunii arteriale, la înmulţirea celulelor, previne ameliorarea proceselor inflamatorii, a diabetului zaharat cât şi a afecţiunilor cardiovasculare.

Grăbeşte vindecarea traumatismelor pielii, previne apariţia fisurilor epidermice, are un rol pozitiv în dermatoze.

Coada-şoricelului

Se zice că e planta organelor genitale, e indicată în tratamentul ciclului neregulat, ameliorează starea femeilor aflate în menopauză.

Se foloseşte extern pentru afecţiuni vasculare, eczeme, arsuri, răni purulente, ulceraţii, hemoroizi, fisurile sânilor, abcese dentare, astm bronşic, leucoree, prolaps uterin.

Pe cale internă este folosită în caz de bronşite, tuse, rinite, rinosinuzite, alergii, ca sedativ, la colici hepato-biliare, dischinezie biliară, balonări, cistite, ascaridioza, ulcer gastric, ulcer duodenal, pentru stimularea poftei de mâncare.

Muşeţelul

Se recomandă pentru balonări, diaree, erupţii, dureri de stomac şi secreţii stomacale abundente, amenoree şi alte afecţiuni ale organelor pelviene, în insomnii, febră, dureri de pe urma rănilor şi dureri de dinţi.

Muşeţelul este un bun dezinfectant şi antiinflamator, este şi sudorific, calmant, antispasmodic.

Se foloseşte extern în conjunctivite şi inflamaţii ale ochilor aplicând comprese sau făcând spălături. Se mai recomandă în erupţii cutanate care provoacă mâncărimi sau supuraţii, precum şi în alte dermatoze.

Tinctura de brusture

Intern este administrat ca şi antibiotic, dar şi depurativ. Se recomandă în boli de piele, în reumatism, boli cronice produse de intoxicarea organismului – este eficient datorită efectului său depurativ. S-a dovedit a avea o acţiune mai puternică în combinaţie cu tinctura de soc şi trei fraţi pătaţi.

Tinctura de brusture acţionează ca un antibiotic şi în cazul bronşitei, guturaiului dar în combinaţie cu tinctură de mentă, răşină de pin, mesteacăn. Se aplică extern pentru creşterea părului.

Cristina Răscol

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here