Cum te poți asigura că mașina pe care o achiziționezi își merită banii

1428

De fiecare dată când suntem în căutarea unei mașini, este de la sine înțeles faptul că ne dorim ca investiția făcută să fie pe termen lung. Lăsând la o parte preferințele în materie de marcă, model și tipul cutiei de viteze, o mașină trebuie să fie, înainte de toate, funcțională. Acest lucru include starea autoturismului atât la exterior, cât și la interior. Nu o spunem noi, ci specialiștii în domeniu, care ne atenționează cu privire la faptul că achiziționarea unei mașini second hand se poate dovedi a fi o investiție proastă, atunci când nu analizăm cu atenție modelul. Rămâi alături de noi și descoperă, pe parcursul rândurilor următoare, cum te poți asigura că mașina pe care o achiziționezi își merită banii!

  1. Analizează cu atenție zonele ruginite ale mașinii

Nu este deloc un secret faptul că mulți samsari de mașini ascund, pe cât posibil, zonele ruginite are mașini. În cazul în care le identifici, specialiștii recomandă să nu achiziționăm autoturismul în cauză – sau, după caz, să negociem cât de mult posibil prețul final. Acest lucru vine în întâmpinarea faptului că rugina se extinde, ceea ce va conduce numaidecât la apariția unor defecțiuni care îți vor afecta experiența condusului. Tocmai de aceea, te vei găsi în postura în care va trebui să te plimbi cu mașina pe la service-ul auto, unde să plătești o sumă destul de mare de bani pentru a scăpa de rugină.

  1. Verifică interiorul mașinii cu foarte mare atenție

Păstrarea mașini într-o postură intactă nu este o activitate tocmai simplă. Atunci când îți e lumea mai dragă, aceasta se strică și poate prezenta, inclusiv, defecțiuni tehnice. Cu toate acestea, atunci când ești în căutarea unei mașini second hand pe care să o achiziționezi, este imperios necesar să verifici cu atenție interiorul mașinii. Aici poți găsi diferite pete, tăieturi, găuri sau alte probleme la nivelul tapițeriei, care trebuie adresate vânzătorului mașinii, în așa fel încât să poți negocia prețul corect. Pentru asta, vei avea nevoie, în medie, de 30 de minute pentru fiecare mașină în parte. În ciuda faptului că ar putea părea o veșnicie, în realitate această evaluare te va putea ajuta să scaip de foarte multe viitoare probleme.

  1. Apelează la profesioniști

Una dintre cele mai bune metode de a te asigura că mașina pe care urmează să o achiziționezi este o investiție pe termen lung este să apelezi la o firmă specializată în verificarea autoturismelor second hand. Chiar dacă procesul nu este unul complicat, specialiștii în verificare auto second hand cunosc toate trucurile folosite de samsarii de mașini pentru a mări prețul sau, după caz, pentru a vinde un autoturism mai puțin funcțional. La ora actuală, nu este deloc greu să ascunzi cu foarte mare  grijă și atenție toate defecțiunile sau problemele existente la interiorul sau la exteriorul mașinii. Tocmai de aceea, este recomandat să iei în considerare părerea avizată a unor profesioniști care fac parte din firme specializate, prin intermediul cărora vei putea cunoaște dacă autoturismul își merită banii sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here