Cum stau partidele politice din Gorj în sondajul PER Gorj

6097

Partidul Ecologist Român filiala Gorj a inițiat, în urmă cu trei zile, un sondaj on-line pentru a vedea percepția gorjenilor în legătură cu formațiunile politice existente la nivelul județului. În ciuda impactului avut pe rețele de socializare, repondenții s-au abținut să voteze, probabil, și de teama că votului lor se vede.

Cel mai bine cotat partid, în sondajul ecologiștilor, stă chiar PER cu 47%, urmat de PSD cu 13% și de AUR cu 8%. Doar patru procente are PNL în acest sondaj, rulat masiv pe rețele de socializare.

Președintele PER Gorj, Dan Miroiu, are însă o explicație pentru impactul mare al sondajului, în timp ce, la polul opus se află numărul de repondenți.

,,Constatăm că în marea majoritate cetățenii județului sunt temători în a-și exprima opiniile și dezinteresați de spectrul politic al județului. Sondajul a avut un impact de 12000 pe Facebook, 1000 de vizualizări și 200 de voturi exprimate pentru partidele politice. De aici se relevă faptul că și-au exprimat opinia de vot doar 20% dintre repondenții care au vizualizat acest sondaj. Constatăm un mare dezinteres al cetățenilor pentru spectrul politic și totodată o teamă a fiecăruia pentru exprimarea opiniei politice. Acest fapt este unul destul de grav pentru democrația destul de subtilă a acestui județ. Neexprimarea opiniilor politice si teama pentru expunere lor public aduce mari deservicii vieți sociale în județ. Vom lasă pe alți să decidă soarta noastră, fapt care se perpetuează și se menține în Judetul Gorj de 30 de ani și ne plângeam cu toți că ne merge rău dând vina pe alții, când efectiv noi suntem de vină pentru că nu avem inițiativă așteptând să vină divinitatea să ne salveze”, declară Dan Dumitru Miroiu, președintele PER Gorj.

2 COMENTARII

  1. Au pierdut virgula!!! 4,7 poate! Chiar crede cineva procentul acesta?
    Vorbind acum de deontologie profesionala, e corect să promovați partidul soțului fara să menționați gradul de rudenie ? Întreb pentru un prieten.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here