Cum se manifestă varianta Delta a coronavirusului!

757

Valul patru al pandemiei de coronavirus începe să-şi facă simţită prezenţa în toate destinaţiile de vacanţă ale românilor. Pe măsură ce varianta Delta se extinde, autorităţile din Spania, Grecia, Franţa sunt nevoite să ia din nou măsuri restrictive. Închiderea localurilor în interior, distanţarea fizică şi limitarea participanţilor la petreceri sunt cele mai frecvente, relatează Antena 3.

Varianta Delta va deveni predominantă şi în România. Specialiştii avertizează că odată ce românii se vor întoarce din vacanţă îmbolnăvirile ar putea exploda

“Merg oameni în toată Europa. Și atunci, chit că merg și conaționali români în vacanță, într-o oarecare destinație populară este posibil să se întâlnească cu oameni din alte țări unde există o transmitere comunitară intensă.”, precizează Andrei Baciu, vicepreşedinte CNCAV.

Varianta Delta are o simptomatologie diferită faţă de variantele iniţiale ale virusului. Potrivit specialiştilor, primele simptome în cazul tulpinii Delta sunt dureri în gât, scurgeri nazale şi febră.

Zece persoane au prezentat simptome comune în momentul în care s-au prezentat la spital, în Iași. Mai exact, tuse și febră. Medicii ieșeni au precizat că aceștia prezentau disfuncție respiratorie. Doar unul dintre cei zece pacienți se află în stare gravă, ceilalți sunt stabili și rămân sub supraveghere.

„La internare, pacienții prezentau disfuncție respiratorie, febră, tuse. În momentul de față, în terapia COVID-19 avem internați cinci pacienți, unul dintre aceștia fiind cu tulpina Delta. Ceilalți sunt stabili în momentul de față. Sunt monitorizați și supravegheați. Pacienții din Bacău sunt toți internați la spitalul din Bacău”, a precizat dr. Florin Roșu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here