Cum să-ți alegi rochia de mireasă în funcție de forma corpului

1516

Ziua nunții este cea mai importantă pentru orice femeie, iar rochia de mireasă trebuie să fie perfectă. De aceea, în alegerea rochiei de mireasă care să ți se potrivească perfect trebuie să ții cont, în primul rând, de forma corpului. Un model ales greșit poate să-ți accentueze părți ale corpului pe care le dorești mascate. De asemenea, trebuie să ții cont de stilul care te reprezintă cel mai bine, dar și de trăsăturile feței, lungimea gâtului, coafura pe care o vei purta, atunci când alegi bustul rochiei și decolteul.
Ca să știi cum să-ți alegi rochia de mireasă ideală pentru silueta ta, trebuie să urmezi câteva reguli ce țin de croială, material și, mai ales, să-ți cunoști foarte bine forma corpului.

Identifică exact care este forma corpului tău

Femeile sunt diferite, iar fiecare formă de corp poate fi pusă în valoare prin anumite croieli. Există șase tipuri de corp, iar tu trebuie să afli din ce categorie faci parte, înainte de a-ți alege rochia de mireasă.
Pară – această siluetă are umerii mai înguști decât șoldurile. Zonele cele mai pronunțate sunt coapsele și șoldurile.
Dreptunghi – aici vorbim de silueta androgină, ai cărei umeri se află pe aceeași linie cu șoldurile, iar talia nu este deloc definită.
Clepsidră – aceasta este silueta ideală, cu forme rotunjite, cu umerii și șoldurile de aceeași dimensiune și talia bine definită.
Măr – această siluetă are greutatea în zona din mijloc. De obicei, picioarele sunt subțiri, iar bustul și zona taliei robuste.
Triunghi inversat – acest tip de corp are umerii mai lați decât șoldurile, cu bustul mare și picioarele subțiri.
Odată ce ai aflat care este silueta ta, poți alege o rochie de mireasă care să o pună în valoare.

Cum să îți alegi rochia de mireasă în funcție de forma corpului
Pe piață există nenumărate modele de rochii de mireasă, unele care merg doar pe anumite siluete, altele versatile, care se potrivesc tuturor. Iată ce variante ar trebui să alegi pentru cele șase tipuri de corp. Pe Emag  găsești toate modelele pentru a te inspira în alegerea rochiei de mireasă.
Rochia de bal, cu fusta amplă, se potrivește cel mai bine siluetei tip pară pentru că accentuează talia și ascunde zona coapselor.
Rochia Empire, cu talia înaltă, de unde curge apoi rochia lungă, fluidă, pe lângă corp, este, de asemenea, potrivită siluetei pară dar și celei stil dreptunghi, pentru că ascunde zona taliei.
Rochia A-line are o croială care se potrivește mai multor tipuri de siluetă, dar mai ales celor în formă de măr, pară și dreptunghi.  Aceasta avantajează prin faptul că alungește vizual corpul, creând impresia de înălțime și subțiere.
Rochia sirenă, care urmează fidel linia trupului și are volum doar de la genunchi în jos este potrivită siluetei în formă de triunghi inversat, pentru că echilibrează lățimea umerilor prin volumul de la poale.
Rochia cu formă de pâlnie, care curge pe lângă corp până sub genunchi este ideală pentru silueta clepsidră pentru că evidențiază formele.
Printre cele mai confortabile modele, dintre cele amintite, se numără rochia A-line și cea Empire, în timp ce rochia sirenă este cea mai incomodă pentru că limitează mișcarea.
Alege un model care să-ți flateze formele dar care să îți ofere, în același timp, libertate de mișcare, confort și stil.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here