Cum să ne amenajăm dormitorul?

1299

Dormitorul poate fi comparat cu o oază, unde putem găsi liniște și relaxare și unde putem să ne odihnim și să ne recuperăm forțele pe deplin. Interiorul dormitorului trebuie să ne ofere bună dispoziție și un sentiment de calm și confort.

De aceea, mobilierul dormitorului nu trebuie neglijat, deoarece acesta este una dintre camerele în care petrecem mult timp. Acolo avem cea mai mare nevoie de confort, liniște și practicitate pentru a obține o relaxare completă și un somn sănătos.

Deoarece dormitorul este  locul conectat mai degrabă cu spațiul nostru personal, decât cu rolul de a oferi oaspeților noștri un mediu confortabil, avem nevoie de o abordare specială în amenajarea sa.

Există câteva reguli de bază recomandate să le respectăm dacă dorim să asigurăm un confort maxim în dormitor.

Interiorul dormitorului ar trebui să ne ofere confort și comoditate maximă, în același timp ar trebui să ne ofere practicitate și un loc spațios pentru odihnă și depozitarea diferitelor lucruri .

Alegerea interiorului și a mobilierului pentru dormitor este determinată în principal de stilul general al interiorului casei, precum și de preferințele personale pentru culoare și formă.

Mobilierul principal dintr-un dormitor include un pat, dulap, iar elementele suplimentare sunt noptierele, scaunele, comoda, precum și biroul și scaunul de lucru.

Toate elementele mobilierului dormitorului trebuie să fie selectate în funcție de culoare și design.

Seturile de mobilier de dormitor , care constau din mai multe piese de mobilier sunt o opțiune practică și rentabilă.

Prețul seturilor de mobilier de dormitor este mai mic decât cel pe care l-ați da dacă ați cumpăra fiecare element de mobilier separat. Sunt disponibile în aceeași culoare și design și cu ele puteți obține un interior complet și elegant al dormitorului.

Mobilierul de dormitor ar trebui să se potrivească cu designul și culoarea  interiorului general al camerei și, în același timp, să fie o reflectare a stilului nostru personal.

La alegerea mobilierului pentru dormitor este bine de reținut:

  • de ce spațiu dispuneți.
  • ce design de interior de dormitor preferați.
  • câte piese de mobilier și cu ce orientare
  • ce culori preferați și ce tip de iluminat

Există tipuri de seturi de dormitor care sunt realizate din lemn masiv, precum și din imitație de lemn, precum fagul sau stejarul. Ambele tipuri de mobilier de dormitor se caracterizează prin rezistență și calitate.

În ceea ce privește întrebarea ce mobilier de dormitor să alegeți, modern sau practic, nu există un răspuns corect la această întrebare.

Fie că alegeți mobilierul pentru dormitorul dvs. într-un design clasic sau modern, este important ca acestea să vă ofere un confort maxim și să vă ofere practicitate în viața de zi cu zi.

Unul dintre cele mai importante lucruri căruia trebuie să-i acordați atenție este calitatea saltelei, deoarece aceasta afectează în mod direct calitatea somnului și, prin urmare, sănătatea dumneavoastră.

Seturile moderne de mobilier de dormitor au sisteme moderne care le fac funcționale și practice de utilizat la maxim.

Recomandări pentru amenajarea dormitorului

Un factor important în amenajarea unui dormitor este determinarea dimensiunii adecvate a mobilierului și distribuția lor în spațiul camerei.

Chiar dacă aveți o cameră mică, o puteți face să pară vizual mai spațioasă aranjând corect mobilierul și alegând corect culorile.

Patul

Atunci când alegeți un pat pentru dormitor, este important să luați în considerare dimensiunea acestuia în raport cu dimensiunea camerei. Este unul dintre elementele principale din cameră și poate fi amplasat în partea centrală a camerei, lângă ferestre sau chiar lângă perete, pentru a crea mai mult spațiu în cameră.

Dulapul, noptierele și comoda îl completează  și este bine să nu le neglijăm dacă vrem să avem o amenajare plăcută în dormitor.

Dulapul

Dulapurile încastrate sunt o opțiune excelentă pentru cei care nu au suficient spațiu pentru depozitarea bagajelor în dormitor.

Perne, bănci, fotolii, draperii, coșuri împletite, măsuțe mici, mobilier din materiale naturale – opțiuni excelente pentru dormitoare în stil clasic.

Zonele deschise, liniile curate și drepte, mobilierul cu design sofisticat, suprafețele strălucitoare și netede sunt tipice pentru dormitoare în stil modern.

Materiale precum metalul, cărămida și lemnul sunt potrivite pentru realizarea stilului urban în interiorul dormitorului.

Iluminat

Corpurile de iluminat pentru dormitor vă oferă o oportunitate excelentă de a adăuga detalii ludice de artă la interiorul dormitorului. Este unul dintre micile detalii care are de fapt o contribuție semnificativă la interiorul unui dormitor.

Una dintre modalitățile standard de iluminat în dormitor este de a amplasa veioze pe noptiere. În acest fel se ajută la realizarea simetriei și echilibrului în dormitor.

O condiție importantă pentru iluminatul din dormitor este ca întrerupătoarele lămpilor să fie în locuri ușor accesibile.

O opțiune interesantă pentru poziționarea iluminatului este să aveți veioza în spatele patului. Lămpile suspendate conferă dormitorului un stil elegant și modern.

Abajururile aduc un design romantic și delicat, iar lămpile de perete sunt o alegere excelentă pentru iluminarea locurilor din dormitor în care nu există suficient spațiu, precum și pentru a obține confort și o atmosferă plăcută printr-o lumina mai pală.

Amplasare

Amplasarea mobilierului în dormitor este la fel de importantă ca și designul acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here